Tipy na nejlepší software, který se dá koupit [Vánoce 2012]

Pod stromeček nemusíte ajťákům nadělit pouze nový notebook, nebo alespoň myš, ale také krabici, či třeba jen licenční číslo na program. Počítače bez softwaru jsou totiž úplně k ničemu.
Kapitoly článku

Video

S úpravou grafiky souvisí také práce s videem. Windows nabízí bezplatný Movie Maker, ale pokud chcete více, musíte si připlatit. Nemusí to být ale žádné horentní sumy.

Pinnacle Studio 16 Ultimate

Pinnacle Studio je tradičním zástupcem domácích střižen – v této cenové kategorii se vlastně pro něj hledá jen velmi těžko skutečný konkurent. Pinnacle není Premiere Pro či třeba Sony Vegas, ale na druhou stranu jeho základní verzi pořídíte za tisícikorunu a pokročilejší verzi Ultimate za zhruba 2 300 korun. Vyšší verze umí pracovat s libovolným množstvím vrstev a v krabici dostanete i zelené klíčovací plátno, které si z warezových doupat opravdu nestáhnete. Pinnacle Studio si poradí s běžným domácím střihem, obsahuje hromadu filtrů a přechodů, podporuje klíčování, výrobu filmových DVD aj.

Pinancle Studio 16.png
Pinnacle Studio

Adobe Premiere Elements 11

Verzi Elements pro Photoshop doplňuje i sesterská verze pro videostřižnu. Cena se pohybuje okolo 2 500 korun a získáte základní editor pro střih domácího videa s hromadou kreativních funkcí a automatikou. Do videa můžete vložit hudbu, která se přizpůsobí délce stopy a hotové video můžete exportovat do různých formátů včetně Blu-ray.

Premiere Elements 16.png
Premiere Elements 16

Článek pokračuje v další kapitole

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,