Tipy na nejlepší počítačové příslušenství [Vánoce 2013]

Chcete na Vánoce obdarovat fanouška počítačů něčím menším? Udělejte svému okolí radost některým z počítačových doplňků, dáme vám tipy na ty nejzajímavější.

Univerzální dok: HP 3005pr

Notebook dnes má téměř každý, s rostoucím výkonem mobilního hardwaru ale pro mnohé přestává být potřebný stolní počítač. Notebook jej dokáže ve většině činností zastoupit, abyste se ale nemuseli pokaždé zabývat připojováním množství kabelů, neobejdete se bez univerzální dokovací stanice. HP 3005pr se připojí přes jediný port USB 3.0, prostřednictvím kterého získáte hned šest USB, audiokonektory, síťový konektor a grafické výstupy HDMI a DisplayPort.

Dok
S nástupem USB 3.0 nacházejí čím dál větší uplatnění univerzální doky, s HP 3005pr připojíte jediným kabelem vše od USB zařízení, přes monitory a reproduktory až po síť

Nemusíte se přitom obávat problémů vyplývajících z provozu po jednom kabelu, USB 3.0 zvládne přenést 5 Gb/s, což bohatě dostačuje. Zvuk je přenášen současně do analogového výstupu i do HDMI, výstup z grafiky je zase před přenosem zkomprimován - vše funguje i s videem ve vysokém rozlišení, ale musíte počítat s mírnou zátěží procesoru. Máte-li mnoho periferií a nechcete je k notebooku neustále připojovat, je univerzální dok výborným řešením.

Jak funguje v praxi, to se dozvíte v našem testu. Pokud by vám nevyhovoval například design, můžete zvolit de facto identické řešení jiných značek. Například Dynadock od Toshiby.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,