Tipy na nejlepší počítačové příslušenství [Vánoce 2013]

Chcete na Vánoce obdarovat fanouška počítačů něčím menším? Udělejte svému okolí radost některým z počítačových doplňků, dáme vám tipy na ty nejzajímavější.

Přáli byste si ve svém okolí obdarovat někoho, kdo se zajímá o počítače, a nechcete si udělat ostudu? Kvalitní počítačové příslušenství můžete sehnat už za pár stokorun, nabídka je ale takřka neomezená. Je tak více než kde jinde zapotřebí dobře vybrat. Nechce se inspirovat našimi tipy na nejlepší vánoční dárky.

Odkazy na produktech uvedených v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu CZC.cz. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme přidali až dodatečně.

Klávesnice a myš: Logitech K120

Používání klávesnice spolu s klasickým počítačem se nevyhne nikdo, o to je lepší, že lze dobře použitelné modely sehnat za méně než 300 Kč. Takovou klávesnicí je třeba Logitech K120, který se drží zaběhnutých standardů v otázce rozložení kláves a navíc přidává tenký profil nebo odolnost proti polití. Výrobce o své klávesnici tvrdí, že přežije zhruba 10 milionů úhozů.

Imperator
gx imp 2.jpg k120.JPG
GX-Gamin Imperator: Herní klávesnice nemusí sloužit jen na hraní, poctivou mechaniku kláves oceníte i při běžném psaní • Jako základní model ale úplně postačí Logitech K120 za necelé tři stovky

Pokud byste si chtěli připlatit za funkce navíc, podívejte se například po Genius GX-Gaming Imperator. Je to sice model primárně pro hráče, ale stejně jako Logitech má standardní rozložení a výbornou mechaniku kláves. Navíc přidává podsvícení a po levé straně sadu šesti programovatelných kláves, kterým můžete přiřadit libovolnou akci nebo makro. U dražších klávesnic už je zvykem také sada multimediálních tlačítek, v tomto případě nad levou čtveřicí F-kláves.

Gigabyte
performance mouse mx 2.JPG performance mouse mx 3.JPG performance mouse mx.JPG
Kvalitní myš nemusí stát mnoho, Gigabyte pořídíte za tři stovky, chcete-li to nejlepší, budete ale muset nemálo připlatit

Také kvalitní pracovní myš může být vaše už zhruba za tři stokoruny. Příkladem je Gigabyte GM-M6880, která je ergonomicky tvarovaná (pro praváky) a krom laserového snímače s přepínačem rozlišení (1 600 / 800 dpi) nabízí rovnou šest tlačítek. Jedinou nevýhodou může být lesklý povrch, který je nutno častěji čistit.

Chcete-li to nejlepší pro práci, pak je nutno sáhnout hlouběji do kapsy a vybrat třeba Logitech Performance Mouse MX. Díky vynikající ergonomii je tato rádiová myš ideální pro dlouhodobou každodenní práci. U Logitechu už se stává samozřejmostí miniaturní přijímač Unifying a v tomto případě nechybí ani sedm tlačítek nebo možnost nabíjení kabelem microUSB během používání.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,