Tipy na nejlepší počítačové příslušenství [Vánoce 2013]

Chcete na Vánoce obdarovat fanouška počítačů něčím menším? Udělejte svému okolí radost některým z počítačových doplňků, dáme vám tipy na ty nejzajímavější.

Herní klávesnice a myš: Zalman ZM-K400G

Zatímco v kanceláři se nakonec sžijete téměř s každou klávesnicí, hráči mají jasně definované nároky, bez jejichž splnění nebude herní zážitek dokonalý. Mechanika kláves musí být odolnější, klávesnice by měla podporovat co nejvíc současných stisků a vhod přijdou také programovatelná tlačítka s možností konfigurace maker. Bonusem herních klávesnic bývá podsvícení, často s nastavitelnou barvou a intenzitou.

Ve většině zmíněných parametrů vyhoví model Zalman ZM-K400G. Volit můžete mezi červeným a modrým podsvícením a funkce pěti programovatelných kláves lze měnit třemi nezávislými profily. Díky kvalitní mechanice Zalman nezklame ani při delším psaní textů.

Zalman
g710 1.png g710 2.pngg710 3.png
Herní klávesnice musí vydržet hrubší zacházení a podporovat stisk několika kláves současně bez přeslechů (ghosting), Zalman vyhoví méně náročným, Logitech neurazí ani profesionála

Máte-li mezi blízkými náročného hráče, který vyžaduje to nejlepší, podívejte se po klávesnici Logitech G710+ s mechanickými klávesami pro bleskový stisk a dokonalou jistotu, že byl stisk zaznamenán. Samozřejmostí je i zde podsvícení a sada šesti programovatelných kláves rozšířených o profily. Zaměření na hráče je dáno také přítomností přepínače aktivujícího herní mód, který zamezí akci po stisknutí tlačítka Windows. Díky precizní kalibraci kláves je také výrazně omezen ghosting.

Gila
saitek 1.jpg saitek 2.jpg steelpad.jpg
U myši se hráčům hodí přesný a rychlý snímač, přizpůsobitelná hmotnost a obvykle ocení také drátový přenos před bezdrátem, nezapomeňte rovněž na kvalitní podložku

Za herní myš pro pokročilého hráče dáte okolo třinácti set, vydařená je myš Genius GX-Gaming Gila, na které je už od pohledu vidět její zaměření. Rozlišení laserového snímače můžete nastavovat od 200 do 8 200 dpi, myš má na těle osm programovatelných tlačítek a je vybavena pozlaceným konektorem USB pro snížení odporu. Tlačítka lze využít pro makra, ta se ukládají přímo do 32 kB paměti uvnitř myši.

Stále to ale není nic proti konkurenci v podobě Saitek Cyborg R.A.T. 7 disponující podobnou sadou funkcí, ovšem navíc ještě se zcela přizpůsobitelným tělem, které si každý může nastavit právě pro jeho ruku. Kvalitní myš vyžaduje nekompromisní podložku, zhruba za 600 Kč pořídíte SteelPad QCK heavy s jemným textilním povrchem a nadstandardní tloušťkou 6 mm.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,