Windows 10 | Fall Creators Update

Tip: tlačítko Lidé lze z hlavního panelu Windows 10 snadno odstranit

Po instalaci velké podzimní aktualizace Windows 10 se na hlavním panelu objevila nová ikona Lidé. Slouží pro rychlé poslání zprávy či e-mailu lidem, se kterými často komunikujete.

Ikona je však navázána na aplikace Microsoftu, jako je Skype nebo Pošta. I z toho důvodu může být pro mnoho uživatelů nepoužitelná a na hlavním panelu bude zbytečně zabírat místo. Naštěstí ji lze snadno odepnout.

Tutomožnost Microsoft zahrnul přímo do kontextové nabídky hlavního panelu. Stačí tedy kliknout kamkoliv na prázdné místo na liště pravým tlačítkem a odškrtnout možnost Zobrazit tlačítko Lidé. Zmizí jak hlavní ikona funkce, tak případné připnuté kontakty.

Výhodou je, že systém oblíbené kontakty nezapomene. Jestli v budoucnu funkci opět povolíte, objeví se původní Lidé na liště. Pro ty, kteří ji zatím nevyzkoušeli, připomeneme, že na lištu lze připnout maximálně trojici kontaktů. Zbytek je třeba vybírat ze seznamu právě po kliknutí na ikonu Lidé.

Diskuze (35) Další článek: Microsoft se více zaměří na služby pro Xbox. Do tří let chce hry streamovat i na jiné platformy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,