Tip pro Firefox: náhledy záložek z hlavního panelu ve Windows 7

Nový Firefox 3.6 nabízí mimo jiné náhledy stránek v jednotlivých panelech (tabech, záložkách…). Tato funkce je však ve výchozím nastavení skryta, a pokud najedete myší na ikonku Firefoxu v hlavním panelu, uvidíte jen náhled panelu na popředí. Internet Explorer ale ukázal nové možnosti provázání Windows 7, kdy se z ikonky prohlížeče na hlavním panelu rozvine celá řada odpovídající všem otevřeným panelům. A právě toto umí nově i Firefox.

Funkce náhledů stránek však ještě není úplně doladěna, proto jí musíte aktivovat ručně a nestěžujte si pak u Mozilly, kdyby vám nefungovala korektně. Aktivaci proveďte na stránce About:config nastavením hodnoty True u parametru browser.taskbar.previews.enable.

FF.jpg
Náhledy otevřených stránek ve Firefoxu 3.6

Firefox 3.6 nyní pár dní zkouším s aktivovanou funkcí náhledů a zatím funguje zcela bez problémů. Jen se občas některý náhled nevykreslí, resp. trvá mu to trochu déle. Většina stránek se ale formou náhledu zobrazí. Především je pozitivní, že není nijak ovlivněna stabilita prohlížeče.

Funkce je praktická, ovšem pokud mám otevřeno více stránek na stejném webu, tak na miniaturách nemusí poznat která je která. Hodil by se proto textový popisek, nebo alespoň bublinový jako v Internet Exploreru. Před oficiálním uvolněním této funkce však tento nedostatek Mozilla třeba vyřeší...

 

Diskuze (21) Další článek: Apple hlásí nejvyšší zisky ve své historii, má za sebou úspěšný rok

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,