Tip na vánoční dárek: brašny, obaly a batohy na notebook

K notebooku dostanete nějaký použitelný obal jen málokdy a nosit jej volně pohozený v batohu nebo tašce není právě ideální. K základní výbavě by proto měla patřit brašna, batoh nebo alespoň jednoduchý ochranný obal. V dnešním vánočním tipu najdete 13 modelů. Můžete si vybrat, čím potěšíte každého majitele notebooku.
Kapitoly článku

Caselogic

Dvojice brašen Caselogic zastupuje standardní tvar i vnitřní konstrukci. Větší z dvojice VNC15 je koncipována jako jednokomorová brašna, která má pouze jednoduché oddělení na papíry uvnitř a dvě příruční přihrádky zvenku. Má kvalitní provedení, ale úchyty ramenního popruhu nebudí velkou důvěru. Také vnitřní polstrování je silné na všech hranách kromě té spodní, kde bychom jej čekali nejvíce. NCLE4K zastupuje jednodušší brašny a slouží hlavně jako obal čistě na notebook. Je vyroben z pružné hmoty připomínající neopren a obsahuje lehké, ale dostatečné polstrování. Ramenní pás má pružnou část, která dobře odlehčí náklad, úchyty jsou ale opět plastové.

Caselogic NCLE4K

  • pro notebooky do 15,4"
  • cena: 899 Kč



 

 


 

 
kvalita provedení
odpružení ramenního pásu
nízká hmotnost
   
 
málo místa na další věci
plastové úchyty
rychlé zašpinění

Caselogic VNC15

  • pro notebooky do 15,4"
  • cena: 899 Kč



 

 

 


 

 
množství příhradek
kvalita provedení
místo na adaptér vedle notebooku
   
 
plastové úchyty
slabší polstrování vespod

Crumpler

Tato původně australská značka brašen pro poslíčky na kolech si vybudovala ve světě zvučné jméno hlavně díky nápaditému dizajnu a špičkové kvalitě svých produktů. Testovaný batoh i brašna okamžitě upoutají mezi ostatní konkurencí nejen barvou ale i všemožnými drobnostmi, které obsahují. Množství promyšlených kapes a úložných prostor téměř nemá konkurenci. Cheesy Disco i Base Toucher obsahují i „day pack“, který sám o sobě dobře chrání notebook. Z množství barevných vyhotovení si vyberou konzervativnější i extravagantnější uživatelé. Z nabídky Crumpleru pro ukázku prezentujeme i jednoduchý neoprenový obal čistě pro notebook, který dobře slouží na přenášení i jako ochrana proti náhodným škrábancům a karambolům.

Crumpler Base Toucher

  • pro notebooky do 15,4"
  • cena: 3 790 Kč



 

 

 


 

 
skvělý design
množství funkcí a přihrádek
kvalita provedení a ochrana notebooku
   
 
těžší přístup do některých částí
vyšší cena

Druhý pohled

Batoh na notebooky značky Crumpler mě zaujal hlavně svým designem – na první pohled vyčnívá z nudné řady „manažerských“ brašen. Přerostlé oranžové vajíčko upoutá hlavně netradičním způsobem otevírání (v zadní stěně batohu pod popruhy), díky němuž je váš notebook v bezpečí před zloději i v té sebevětší tlačenici. Vzhledem ke kombinaci kvalitního materiálu a bohatého polstrování, můžete mít jistotu, že notebook na rozdíl od vás přežije i horskou túru a případný pád do ledovcové pukliny. Za kvalitní batoh se super designem ale zaplatíte odpovídající částku.


Michal Doležel

Crumpler Cheesy Disco

  • pro notebooky do 15,4"
  • cena: 3 690 Kč



 

 

 

 

 

 


 

 
kvalita provedení a ochrana notebooku
množství funkcí a přihrádek
skvělý ramenní popruh
   
 
těsná pro některé 15,4" notebooky
užší vnitřek
vyšší cena

Druhý pohled

Cheesy Disco zvolí zřejmě všichni, kdo nechtějí tradiční brašnu na notebook s konzervativním vzhledem a zároveň jim batoh připadá příliš „školácký“. Výrobce si s brašnou pohrál i v detailech, a tak máte k dispozici opravdu velmi velké množství šikovných kapsiček a přihrádek pro věci, které běžně nosíte. Uchvátil mě především popruh – Cheesy Disco ho má ze všech brašen, které jsem dosud viděl, suverénně nejpohodlnější. Pomocí menšího pomocného popruhu pak brašnu snadno upevníte na zádech, takže ani delší chůze v náročnějším terénu není problém. Ochrana notebooku v brašně je výborná, jen některé širokoúhlé (15,4") modely budete do příslušné přihrádky cpát dost natěsno. Brašna určitě nepatří mezi levné, na druhou stranu musím říct, že je za co platit. Vybral bych si ale určitě decentnější černošedou kombinaci.


Mirek Jahoda

Crumpler The GIMP

  • pro notebooky od 12 do 17"
  • cena: 699 do 999 Kč

 
 

 
jednoduchý a lehký obal
pevný zip
atraktivní design
   
 
žádné další příslušenství
neochrání proti pádu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,