Tip: Jak být současně na Facebooku, Twitteru i Google+

Chcete-li být aktivní na Google+, Facebooku, i Twitteru zároveň, můžete k tomu použít službu, která vám ulehčí práci a ušetří čas.

Máme zde tři silné sociální sítě – Facebook, Twitter a Google+. Někdo je aktivní jen na jedné, někdo třeba na žádné, ale tentokrát máme dobrý tip pro ty, kteří jsou aktivní na všech třech. Jmenuje se Friends+Me a umožňuje publikovat na všechny tři sítě současně. Poslouží jak sociálněsíťovým marketérům, tak obyčejným soukromým uživatelům. Ti ocení, že stěžejní funkce služby mohou využívat zdarma.

74658016

Z Google+ všude jinam

Možná také máte pár známých jen na Facebooku, některé zas na Google+ a máte přitom i pár followerů na Twitteru. Ať už jsou to vazby ryze soukromé, nebo se staráte o firemní uživatelské účty, hodí se služba, která by obsah distribuovala do všech sítí najednou. Takových nástrojů se nabízí hned několik, ale většina z nich si moc dobře neporadí s Google+. Friends+Me to řeší elegantně, byť trochu oklikou.

Zádrhel Google+ je v tom, že Google neposkytl API, které by umožnilo vytvářet alternativní publikační klienty. Výjimkou jsou pouze stránky, aby marketéři mohli využívat nástrojů pro hromadnou či plánovanou publikaci nástroji jako je například známý Hootsuite. Friends+Me nečiní zázraky, zástupně na Google+ publikovat neumí, ale umí z něj dobře číst a automaticky předávat příspěvky dál.

407509298 
Nastavení služby je jednoduché. Buď můžete příspěvky kopírovat se zpětným odkazem, nebo přímo zrcadlit 

V praxi to pak jednoduše funguje tak, že na Google+ publikujete příspěvky a ty se krátce na to objeví i na Facebooku, Twitteru, LinkedIn, jak chcete… Podporovány jsou dále služby Tumblr a App.net. Někde můžete informace brát, jinam dávat, někde zrcadlit, jinde předávat. Nastavení je triviální.

762900824 
Aktuálně je podporováno šest služeb

Z české kotliny

Předávat lze všechny příspěvky, nebo jen se zvoleným hashtagem. Na podružných sociálních sítích se pak může automaticky přidávat odkaz na originální příspěvek na Google+, což se hodí například u Twitteru s omezenou délkou příspěvků, nebo se kompletně přezrcadlí, což je zase vhodnější pro Facebook.

976494686 707431428  107638350 
A takhle to funguje: originál na Google+ a automatické repliky na Facebooku a Twitteru. Každý ať si vybere podle svého...

Bezplatně můžete službu propojit s pěti účty, od každé z podporovaných služeb přitom jen jeden. Kdo chce víc, musí si zaplatit prémiové předplatné, které stojí od pěti po 59 dolarů na měsíc, za roční předplatné je sleva. Kromě svých uživatelských účtů můžete do Friends+Me přizvat například své spolupracovníky, aby například mohli vypomáhat se srávnou stránek. V bezplatné verzi nejsou spolupracovníci podporováni vůbec.

92907328 
Zpoplatnění služby je rozumně nastaveno tak, aby běžný soukromý uživatel dostal nezbytný základ zdarma, náročnější nebo firemní uživatelé už si musí připlatit

Je pochopitelné, že do každé připojené sítě musíte službě povolit přístup, aby z ní mohla číst, ale také na ni publikovat. Je to standardní schvalovací proces a například na Facebooku si můžete zvolit, zda služba publikovat zrcadlené příspěvky veřejně, nebo jen mezi přáteli.

Za službou stojí český vývojář Alois Bělaška.

Užitečné drobnosti navíc

Služba je v jádru velmi jednoduchá. Nicméně nabídne i pohled na zajímavé statistiky sdílených příspěvků.

434989094 
Kolikrát byly vidět moje příspěvky a další zajímavá čísla...

Bonusem služby je pak doplněk do prohlížeče Googe Chrome, který rychlí publikaci na Google+ a tím i na ostatní sítě.

601600359 
Okno pro rychlé zadání příspěvku na Google+ skrze doplněk pro Chrome
Diskuze (12) Další článek: Mozilla začala přijímat příspěvky i skrze Bitcoin

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,