Spotify | TikTok

TikTok chystá konkurenci pro Spotify a Apple Music. Jeho hudební streamovací služba bude více sociální

TikTok byl odjakživa spojený s hudbou, začínal jako karaoke aplikace a i když se od té doby posunul, stejně se hudby drží. Dokonce se jí chce věnovat natolik, že jeho mateřská společnost ByteDance zřejmě plánuje tvorbu zcela nové samostatné hudební služby velmi podobné Spotify.

 

Naznačuje to patent, o který čínský gigant ByteDance zažádal v USA a Austrálii a na který upozornil server Business Insider. Dokumentace popisuje novou službu jménem TikTok Music, která bude zaměřena na nákup, streamování a stahování hudby, a to jak jednotlivých písní, tak celých alb. Nebude chybět ani možnost přehrávání hudebních videoklipů a přidávání komentářů k obsahu. 

Celé to zní jako klasická hudební streamovací služba typu Spotify či Apple Music, jen možná s trochu větším sociálním aspektem.

TikTok nemusí chodit daleko

Existence patentů obvykle nezaručuje, že firma jej využije a skutečně s popisovaným produktem/službou přijde. V tomto případě je ale vznik TikTok Music velmi pravděpodobný proto, že ByteDance už přesně takovou službu provozuje.

Jmenuje se Resso a nabízí prakticky všechno, co je v patentu popsáno, dokonce i něco navíc – poměrně silný komunitní aspekt. Většina světa ji ale nezná, protože je dostupná pouze v Brazílii, Indii a Indonésii. 

ByteDance se službou nakládá chytře. V Brazílii ke všem příspěvkům na TikToku, které obsahují hudbu, rovnou přidává odkaz na Resso, kde si uživatelé mohou skladbu pustit celou, čímž si neustále dělá reklamu. Představa, že by tento koncept chtěla firma rozšířit i na Západ, není až tak divoká, vlastně působí zcela logicky. 

Diskuze (2) Další článek: Rádio přes AM, FM, DAB+ a internet. Je to paradox – čím horší kvalita zvuku, tím větší nároky vysílače na energii

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,