Testlab: Co čekat od herních notebooků do 28 tisíc

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 6

Názory k článku

avatar
14. 11. 2013 22:59

"Herní notebooky... bude se jim to sekat protože mají pomalou wifinu..."Kdo hraje na notebooku a ještě přes wifinu, ten si ani nic jinýho než sekání nezaslouží.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 11. 2013 19:46

Škoda, že tam není nabušený Lenovo IdeaPad Y510p s Haswellem a dvěma grafikami najednou !! Chyba ! že jste na tak dobrý herní notebook zapomněli....
*************************************************************... ale zapomínat je lidské, takže odpouštím vám to

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 11. 2013 18:07

Chyba mi tam Lenovo IdeaPad Y510p, ktory ma lepsi pomer cena/vykon ako spominane notebooky, pretoze grafika je na urovni GeForce GTX 770m, vid. podrobna recenzia:
http://www.notebookcheck.net/Review-Lenovo-IdeaPad-Y51... ...
Cena na Alze:
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y510p-blac... ... (i5)
http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-y510p-blac... ... (i7)+ Dell nepatri medzi herne notebooky
http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Inspiron-15R-... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
13. 11. 2013 16:42

Článek ze začátku to vypadalo na slibné video, notebooky k testování jste vybrali super. Ale celkově nepadlo téměř nic důležitého... Tak snad abych něco dodal sám. Byl jsem tři roky šťastným vlastníkem herního notebooku MSI GX640 s grafickou kartou ATi Radeon HD5850. Grafika však nebyla přepínatelná, tedy vždy spuštěná = laicky notebook víc hlučí, protože musí pořád chladit a víc žere, takže baterie míň vydrží. Tedy opravdu hlučel hodně hodně i hřál, ale nepřehříval se. Reálná výdrž byla ze začátku 2,5h max, 1,5h min. Po třech letech 1,7h max 0.9h min. Bohužel notebook odešel (spadl na zem) a tak jsem si včera koupil po opravdu dlouhé rozvaze HP Envy 15-j000ec, tedy přesně model, který tam máte. Zatím nemohu nic moc říct, protože ho mám kráce. Nejdůležitější asi je, že grafika je přepínatelná. Tedy když nehrajete a pracujete, vydrží notebook klidně 6 hodin. Nehřeje, nemusí tedy tolik chladit a opravdu nehlučí. Oproti mému původnímu má grafika mnohem vyšší paměť a celkově výkon, lepší výdrž baterie, nižší hmotnost, podsvícená klavesnice. Velmi příjemně mě překvapil zvuk. Když hřeje, tak hlavně zespoda, klávesnice a okolí touchpadu je chladné. Nevýhody jsou, že je plastový, nikoliv hliníkový.
Pokud si někdo vybíráte notebook, jako já, tak vám dám pár rad. Myslete na to, kolik notebook váží. Když bude vážit 3,5kg, budete se pokaždé rozmýšlet, jestli brát tu těžkou krávu sebou nebo ne. Pokud bude mít šíleně nabušenou grafickou kartu a procesor, tak bude i dražší a bude víc hlučet a hřát, což pro vás bude nepříjemné. Notebook s grafickou kartou je super na: starší hry, novější hry s nízkými detaily a nějaké ty online hry, kde máte zážitek spíše z žití online a grafika se dá oželet. Ať už chcete hrát Far Cry 3, Crysis 3, Witcher 3, Battle field 4 atd. tak je stejně nejlepší k tomu mít velký monitor (nejen rozlišení), pořádnou desku s myší a klávesnicí a nějaké ty repráky. Aby se člověku sedělo opravdu pohodlně a byl z toho ten zážitek! A to už notebook tak trochu ztrácí smysl... Tak pokud teď nakupujete, dívejte se hlavně po 4. generaci intel procesoru haswell. S tím se výrazně sníží nutnost chladit a zvýší výdrž baterie, přitom cenový rozdíl mezi 3. a 4. generací je minimální. Dál bych chtěl podotknout, že každá značka má svoje chybové kusy. Některé míň, některé víc, ale KAŽDÁ. Když dostanete vadný kus, křivej, vadnej pixel, cokoliv, tlačte to hned k výměně. Někdy je to vada v celé serii, ale často je to jen daným kusem co držíte v ruce. Dell a Apple vám nabídnou zpravidla kvalitnější zboží, bohužel si za něj výrazně připlatíte. Tak hodně zdaru s vybíráním. Kdyby jste měli ještě zájem o to, jak fičí můj nový HP envy, tak se ptejte ve vlákně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
13. 11. 2013 07:25

To co tam máte nejsou herní notebooky, ale multimediálové..s fullhd displayem si na tom moc nezahrajete

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor