94
Fotogalerie

Stále není ten správný čas zemřít. Bondovka se už potřetí posouvá, producenti chtějí premiéru v kinech

Premiéra nové bondovky Není čas zemřít (No Time to Die) se znovu odsouvá. Před rokem to bylo na listopad 2020, potom na začátek letošního dubna a aktuálně je termín stanovený na 8. října 2021. 

Zatímco Warner Bros se se svými novými filmy odvážil jít rovnou do digitální distribuce, MGM věří, že kina musí stále zůstat na prvním místě. (Není samo, Sony teď podobně odložilo premiéru filmu Krotitelé duchů: Odkaz. Místo v červnu má přijít do kin v listopadu 2021.)

Má jít o poslední film, kde si hlavní roli zahrál Daniel Craig, pro kterého jde o pátý film této série. Původně už hrát ve filmu nechtěl a prohlásil, prohlásil, že by si raději podřezal žíly, než aby agenta 007 opět ztvárnil, nechal se však na konec přeci jen přesvědčit.

Celkově má jít s časem 163 minut o nejdelší natočenou bondovku a v historii jde o první bondovku, kterou natočil režisér pocházející z USA. Režisér a scénárista Cary Joji Fukunaga má za sebou několik filmů, z nichž nejznámější je asi Jana Eyrová z roku 2011, režíroval však také výborný seriál HBO Temný případ (první sezona z roku 2014). Hlavního záporáka ztvárnil Rami Malek, držitel Oscara za film Bohemian Rhapsody.


Původní článek ze 4. března 2020: Producenti chystaného 25. filmu o Jamesi Bondovi se ve svém vyjádření vyhýbají jakékoli zmínce o koronaviru. Raději se diplomaticky odvolávají „na důkladné vyhodnocení globálního trhu“, ale není o čem pochybovat. Premiéra filmu Není čas zemřít (No Time to Die) se posouvá právě kvůli COVID-19.

Jde totiž o asijský trh. Kina v Číně jsou už od ledna zavřená, podobná situace je i v Jižní Koreji, Japonsku a nakonec i v Itálii. Navíc je pravděpodobné, že se koronavirus bude šířit dál, a to opravdu není nejlepší čas pro premiéru.

Film Není čas zemřít měl mít ve Velké Británii premiéru 3. dubna 2020, k nám stejně jako do USA měl přijít 8. dubna 2020. Nové termíny jsou 12. a 25. listopadu 2020.

poster.jpg
První plakát k připravovanému filmu

Jamese Bonda bude opět – i přes počáteční silné odmítání – hrát Daniel Craig a v roli hlavního padoucha se předvede Rami Malek. Craig už ale rovnou říká, že pátý Bond je jeho poslední. Jestli si to nerozmyslí, zůstane v počtu natočení bondovek na třetím místě. Rekordman Roger Moore jich natočil šest a Seana Conneryho jsme mohli vidět v pěti filmech (jeho Nikdy neříkej nikdy z roku 1983 se mezi oficiální bondovky nepočítá).

Chystaný No Time to Die vzbudil rozruch ještě před uvedením. Začalo se šířit, že Jamese Bonda bude hrát žena, což nejen u fanoušků vzbudilo dojem svatokrádeže. Bond bude ve skutečnosti ale pořád muž, ostatně jsme už zmínili roli Daniela Craiga. Jen si už užívá důchodu a pořadové číslo 007 po něm v tajné službě převezme agentka, kterou bude hrát Lashana Lynch.

Autorkou a interpretkou úvodní písně bude americká zpěvačka Billie Eilish. s tvorbou a produkcí jí pomohl bratr Finneas O'Connell. Skladbu nahráli ve svém domácím studiu, pod orchestrálním aranžmá je podepsaný Hanz Zimmer.

Určitě si přečtěte

Články odjinud