TechDays Online - Windows Server 2012!

Připojte se z pohodlí svého místa k první ze série velkých technických konferencí. Každá z nich bude zaměřena na jednu technologii a začínáme rovnou s velkou ránou.

Zaregistrujte se na TechDays Online - Windows Server 2012!

Navazujeme na tradici celodenních online vysílání a přinášíme vám čistě technický obsah plný praktických ukázek, odborného výkladu a mizivého množství marketingových informací. Jak ostatně napovídá program. Během vysílání se budete moci ptát na otázky, a to kdykoli během samotných přednášek. Využijte toho!

Kdy: 17. dubna, v čase 9:30-16:00

Pro připojení budete potřebovat konzoli Live Meeting, kterou si můžete zdarma nainstalovat.

Program:

9:30 - 10:30 - Hyper-V, Jan Marek
Virtualizační platforma Hyper-V přináší ve Windows Serveru 2012 obrovské množství novinek, od možnosti přidělit virtuálnímu stroji 64 virtuálních procesorů a 1 TB paměti, přes možnosti živých migrací odkudkoliv kamkoliv, až po podporu scénářů disaster recovery pomocí Hyper-V repliky. Na nejzajímavější novinky, užitečné pro jednoserverová prostředí i velká datacentra, se podíváme v této přednášce.

10:45 - 11:45 - Novinky v souborových službách, Mirek Knotek (MVP)
Oblast souborového serveru je jednoznačně jednou z nejvíce inovovaných rolí Windows Serveru 2012. Nalezneme zde novinky, které umožňují navýšit bezpečnost přístupu k datům, snížit náklady na potřebnou diskovou kapacitu, zlepšit efektivnost správy, zásadním způsobem navýšit výkon a propustnost celého systému či dokonce využít souborový server v nových scénářích jako je třeba úložiště vhdx souborů pro virtualizační platformu Hyper-V.

12:30 - 13:30 - Dynamic Access Control, Ondřej Ševeček (MVP)
Dynamic Access Control je sice nenápadná, ale zato velmi podstatná bezpečnostní novinka ve Windows 2012 a Windows 8. Výrazně zasahuje do celého pojetí bezpečnosti, tak jak ji známe od dob Windows NT. Konečně dokážeme svázat identitu uživatele s ověření jeho počítače! Ale nejen to, díky nové technologii Kerberos Claims, můžeme k zabezpečení a řízení přístupu použít nejen uživatelské, nebo počítačové skupiny, ale i obyčejné atributy uživatelského účtu z Active Directory. Pojďme si tedy ukázat, jak zpřístupníte sdílený adresář například jen uživatelům z Prahy, současně jen z oddělení Marketing, jejichž počítače leží také v centrále Praha. A nemusíme se omezovat jen na Windows 8, omezenou podporu mají i klienti s Windows XP!

13:45 - 14:45 - Failover clustering, Martin Pavlis (MVP)
Služba Failover Cluster v rámci nového Windows Serveru 2012 přináší mnoho novinek a zajímavých možností, jak provozovat konkrétní služby a aplikace, které jsou kritické pro váš provoz, jako vysoce dostupné. Všechny novinky, které v této oblasti přinesl Windows Server ve verzi 2012 se dozvíte právě zde.

15:00 - 16:00 - PowerShell 3.0, David Moravec (MVP)
Jednou z novinek ve Windows Serveru 2012 je i PowerShell v3. Téměř nenajdeme část systému, kde by PowerShell nebyl vylepšen (nebo nově zaveden). V prezentaci se podíváme na několik oblastí, kde nám možnost automatizace pomocí PowerShellu výrazně zrychlí a zjednoduší správu.

Konference bude nahrávána a záznam umístěn na MSTV.
Odkaz pro připojení k akci obdržíte v potvrzovacím e-mailu po registraci.

Články ze série Microsoft TechNet nevytváří redakce Živě.cz, ale partneři programu Microsoft TechNet. Jsou publikovány v rámci mediálního partnerství Živě.cz a společnosti Microsoft.

Váš názor Další článek: Logitec nabízí adaptér s USB 3.0, který má i gigabitový ethernet

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,