Tajný dokument NSA odhaluje plány na zničení sítě Tor

Edward Snowden před pár dny zveřejnil další informace o praktikách NSA a dalších agentur tentokrát namířených na anonymní síť Tor. Vybrali jsme 7 plánů jejího zničení.

4. plán: zmapování a zneužití skrytých služeb

Skrytý služba (Hidden Service) je vcelku běžný webový server, který je ale dostupný pouze z Toru a je dostupný na speciální adrese a doméně třeba ve formátu http://kpvz7ki2v5agwt35.onion. Když tuto adresu zadáte do prohlížeče bez spuštěného Toru, samozřejmě ji prohlížeč nenajde, poněvadž na veřejném internetu žádná TLD doména ONION opravdu neexistuje.

Hiden Services.png

NSA na stránce 12 přiznává, že se skrytým službám doposud příliš nevěnovala, britská GCHQale tento skrytý svět mapuje v programu, kterému říká ONIONBREATH, tedy cibulový dech. Agenti mají při hledání kódových označení očividně smysl pro humor.

Sex.pngDrogy.pngDoS.png
Jednou ze skrytých služeb je třeba undergroundový obchod BlackMarket

NSA si nově dává za cíl sbírat a analyzovat adresy skrytých služeb v mnohem větším měřítku, takže nejspíše do Toru vyšle vlastního indexovacího robota.

Také lze čekat, že se v systému objeví volavky, tedy skryté služby provozované přímo agenturami za účelem identifikace a napadení počítače surfaře.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,