T-Mobile, to dávno nejsou jen mobily

(Inzerce) T-Mobile působí na českém trhu jako plně integrovaný operátor. Kromě standardních mobilních telekomunikačních služeb vám může pomoci také v oblasti počítačové bezpečnosti.

A soudě podle loňských statistik s tím má bohaté zkušenosti.

AntiDDoS systém T-Mobile zvaný familiárně „Pračka“ odhalil v roce 2014 přesně 1 141 vysoce nebo středně nebezpečných DDoS útoků, největší o síle 5,2 Gb/s (asi o 15 milionů procent více než je běžný provoz). K výraznému nárůstu útoků došlo v posledním čtvrtletí loňského roku a lze předpokládat, že vzhledem k trendům v bezpečnostních hrozbách bude vysoká míra DDoS rizika přetrvávat i nadále.

400x225_PR-TMO-ICT_02_2015-stat_v01.png

Útoky na infrastrukturu samozřejmě nejsou jediným nebezpečím, které vašim datům hrozí. Podceňovat nemůžete počítačové viry či obecně škodlivý a nežádoucí kód. A samozřejmě – vašim datům i nadále hrozí požáry, záplavy, krádeže nebo prostě jen selhání techniky; fyzická bezpečnost rozhodně není prázdným pojmem.

Všechna tato nebezpečí IT odborníci dlouho znají a umí jim čelit. Nainstalují antivirové programy, zavedou ve firmě bezpečnostní politiky, správně nastaví firewall, zapnou pravidelné zálohování, vznesou požadavek na lepší ostrahu. Ale i zabezpečení vyžaduje pravidelnou údržbu, reakce na nové trendy a zdroje IT nejsou bezedné.

Můžete ale uložit data do profesionálního datového centra, jaké provozuje třeba již zmíněný T-Mobile, a nechat péči o bezpečnost na profesionálech. Na někom, kdo má dostatek kvalifikovaných zaměstnanců pro obsazení nepřetržitého provozu. Na někom, kdo je spojen s obdobnými institucemi v zahraničí a dokáže tak včas a správně reagovat na útok bez ohledu na kontinent, ze kterého přichází. Na někom, kdo má svá datová centra mimo záplavové oblasti, s dokonalou protipožární obranou, zálohovaným napájením i připojením, a nepřetržitou ostrahou schopnou zahnat vetřelce, které by napadlo odvézt servery na korbě náklaďáku.

I v bezpečnostní oblasti se objevují nové oblasti hrozeb. Relativně novou je fenomén BYOD (Bring Your Own Device). Dnes není výjimkou, že si do práce zaměstnanci nosí vlastní notebooky, tablety, nebo mobilní telefony a bez ohledu na firemní bezpečnostní politiku se chtějí připojit do vnitřní sítě. Dnes už není politicky průchodné používání vlastních zařízení zakázat, přinejmenším nejrůznější externí spolupracovníci vlastní techniku nosí a ve firmě používají. Právě vypořádání se s potenciálně nezabezpečenými vlastními zařízeními považují mnozí analytici za největší bezpečnostní problém pro nejbližší období.

T-Mobile samozřejmě nabízí spolehlivou a zabezpečenou telekomunikační síť, a to jak mobilní, tak fixní. To je role, ve které ho všichni známe. K vlastní síti má připojena zabezpečená datová centra, která se dokáží vzájemně zálohovat a zajistit tak dokonalou dostupnost služeb. V nich můžete uložit firemní data nebo si pronajmout výpočetní výkon formou SaaS (software jako služba). Díky týmu zkušených odborníků dokáže vystupovat v roli systémového integrátora a navrhnout vám firemní IT infrastrukturu na míru, případně být aspoň relevantním partnerem při jejím budování.

www.t-mobile.cz

Další článek: Internet Explorer mohl pohánět WebKit

Témata článku: , , , , , , , , ,