T-Mobile hackathon zaměřený na svět aut startuje v prosinci v Praze

  • T-Mobile s Microsoftem pořádají v Praze atraktivní hackathon
  • Hlavní tři vítězové si rozdělí dohromady 100 000 Kč
  • Každý z projektů má možnost zapojit se do programu BizSpark

T-Mobile ve spolupráci se společností Microsoft uspořádá T-Mobile hackathon pro vývojáře, developery, designéry, odborníky z IT, vysokoškoláky, freelancery a drobné podnikatele. Akce se uskuteční 2. – 4. 12. v Impact Hubu (Drtinova 557/10, Praha 5).

Pro týmy i jednotlivce

Cílem T-Mobile hackathonu je vymyslet inovativní nápad či prototyp aplikace na otevřené platformě Mojio, která řeší mobilitu, dopravu a základní zabezpečení aut. Hlavní tři vítězové si rozdělí dohromady 100 000 Kč přímo na akci, po skončení akce poskytne T-Mobile výherci další finanční podporu pro vývoj aplikace. Zajímavé odměny připravil pro všechny účastníky i Microsoft.

„Pro naše zákazníky připravujeme ke konci roku 2016 zajímavé řešení, jak velmi jednoduchým způsobem vytvořit chytré auto i ze starších modelů aut. Platforma, na které řešení poběží, je stále otevřená a my zde vidíme obrovskou příležitost pro české vývojáře, kteří se začínají i ve světě velmi dobře prosazovat,“ řekl Otakar Mráz, manažer kategorie produktů T-Mobile.

„Naší vizí je, aby inovace, které přináší cloud, byly dostupné a prospěšné každému. Proto podporujeme neziskové organizace, začínající firmy i vývojáře. Microsoft například umožňuje start-upům využívat naše nástroje v oblasti rozpoznávání, strojového učení a umělé inteligence, abychom urychlili vznik dalších skvělých nápadů, jak pomocí technologií změnit svět k lepšímu. V rámci programu Bizspark pak mohou začínající firmy využívat naši cloudovou platformu Azure zcela zdarma,“ uvedl Milan Hrabovský, ředitel divize vývoje, Microsoft.

Přihlásit se mohou týmy i jednotlivci, kapacita je zhruba 60 lidí, zájemci by se tak měli přihlásit co nejdříve. Akce poběží v anglickém jazyce. Po celou dobu trvání T-Mobile hackathonu budou k dispozici odborníci – mentoři z kanadské firmy Mojio, německého Deutsche Telekomu, polského HUB:RAUMU, českého T-Mobile a Microsoftu, koučové a další poradci.

Jaké jsou ceny

Zajímavé ceny čekají na každého účastníka: T-Mobile poskytne finanční odměny pro týmy: 1. místo – 50 000 Kč, 2. místo 30 000 Kč, 3. místo 20 000 Kč. Absolutní vítěz pak získá finanční podporu na vývoj své aplikace. Microsoft, jako technologický partner, poskytne 100 USD poukázky pro každého účastníka, pro týmy zajistí licence na Microsoft Azure a Xamarin po dobu trvání hackathonu.

Pro výherce akce dále poskytne příležitost dostat se do fast-tracku programu BizSpark+, kde jsou k dispozici vývojářské nástroje zdarma a kredit do Azure, to vše v hodnotě až 120 000 USD po dobu dvou let.

Všechny ostatní projekty, které budou chtít pokračovat v práci i po ukončení T-Mobile hackathonu, pak získají možnost zapojit se do programu BizSpark, kde dostanou po dobu tří let software pro vývojáře, kredit do Azure a technickou a marketingovou podporu od Microsoftu.

Více informací zde: www.t-mobilehackathon.cz

Články ze série Microsoft TechNet nevytváří redakce Živě.cz, ale partneři programu Microsoft TechNet. Jsou publikovány v rámci mediálního partnerství Živě.cz a společnosti Microsoft.

Váš názor Další článek: VMware přichází s virtualizací celých cloudových řešení, včetně Amazonu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,