Suunto Ambit 2: Trochu jinak chytré hodinky [vyzkoušeno]

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 26

Názory k článku

17. 09. 2015 10:10

Obracím se na Vás s dotazy k hodinkám SUUNTO Ambit2 S. U navigace a požití sportovního režimu Run a route s nastavím životnost baterie na 25 hodin, tedy interval ukládání co 60 sekund. Ale dle zkušeností, kdy mi přestane fungovat záznam po 6,5 hodinách, se asi automaticky přepne na interval ukládáni po jedné sekundě. V návodě toto není uvedeno, ani jsem nenašel na internetu o tomto zmínku, neví tedy proč je v uvedeném režimu Run a route možnost nastavení přenosu GPS.Dále jsem se chtěl zeptat, pokud dám záznam na ukládáni co 60 sekund a budu se potřebovat na chvíli na navigaci, zda běžím správně a vzápětí navigaci vypnu, přepnou se i záznamy z 60 na 1 a zpět na 60 sekund? Pokud se při navigaci přepíná záznam na 1 sekundu, jak jsem uvedl výše, přepne se po vypnutí navigace zpět do režimu 60 sekund, kvůli úspory baterie?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 07. 2014 14:47

Ambit2 mam týden a nemám dosud zkušenosti s jinými typy. Jsem celkově velmi spokojen, i když po prvním nadšení střízlivím. Co mi asi nejvíce vadí je, že pokud používám navigaci a jedu podle naplánoavné mapy v Movescount, pak nemám po skončení cesty, žádné další info tak, jak jsem zvyklý ze záznamu trasy v Exercise, kde to měří všechno, na co si vzpomenu. Prostě buď a nebo, ale současně to nelze. Když chci měřit údaje, jako třeba nastoupané metry, rychlostní průměr, apod., tak nemohu používat navigaci a naopak.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
X
08. 04. 2014 02:17

Hnus!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 04. 2014 23:34

Sportovci možná ty fce ocení, ale takové masívní a drahé hodinky nepotřebuji, když jedu do hypermarketu na nákup. Cestu znám, takže nehrozí, že bych cestou zabloudil a v jaké nadmořské výšce je hypermarket a jaký tam je tlak vzduchu mě opravdu nezajímá! Mě zajímá, jestli tam mají čerstvé pečivo, dobře vypadající chlebíčky nebo tremp salát a jestli tam bude zase akční cena na hermelín nebo goudu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 04. 2014 18:01

Jen pridam nazor z chuze po horach. Hodinky dovoluji import tras a pouzivam je v neznamem terenu k navigaci.
Ukazuji nejen vzdalenost, nadmorskou vysku, stoupani, cas k dalsimu bodu trasy....i smer, tvar cesty, uporozmuji na priliz vysoke tempo, ... To, ze maji funkci "zaved me zpatky" je jasne a logovani asi 15 ti zvolenych udaju po celiu dobu behu nebo chuze je jasne.
Nadmorskou vysku meri spolehlive, rozdil je v jednotkach metru pri 1500Hm trase.
Upozornuji na dobu do zapadu slunce v danem miste i na prichod bourky.
Jsou pomerne vsemuvzdorne, takze neni problem sledovat svuj vykon v desti a snehu.
Pri delsim multi treningu se prepinaji aktivity napr. Ted chuze, pak plavani a nakonec jizda na kole. V kazde aktivite umistuje na display zvolene udaje (8 disleju/ az tri radky/ a kazdy radek jeste na prepinac)
Aplikace jsou fajn - prepocet spalene energie na piva, nebo prepot spalene enegie dle tepove frekvence na cukry/ tuky....
Prinbehu prijde vhod treba aplikace na Cooper test, nebo jine...
A nepada a neseka se

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 04. 2014 12:28

Je škoda, že jde vidět, že autor tomuto tématu téměř nerozumí a nechal se na chytat na vábničky...Mě osobně se Ambity hodně líbí, ale přijde mi, že Suuonto tak nějak neví co od nich chce a proto tam nastrkali téměř vše, ale nic není dotažené. Věci jako teploměr a barometr a atd. no možná, ale má zkušenost říká, že to v hodinkách nikdy pořádně nefungovalo a vždy to bylo spíš na okrasu. Ale je fakt, že u Ambitů jsem to nikdy na delším treku netestoval, škoda, že autor taky ne...Sportovní funkce jako určování stylu plavání, ANT+ atd. tím se od své konkurence třeba Garminu 910 (ne jak je v recenzi 620, což jsou "jen" běžecké hodinky) neliší a spíš ji dohání. Ale co je průšvih je Movescount a závyslost hodinek na webu a počítači. Sorry, ale Movescount je oproti Garminimu portálu, ale i jiným, strašný a nepřehledný. Možnost tvorby vlastních aplikací je hezká a přepočítávání kilometrů na čokoládičky může neznalého zaujnout, ale pro sporovce je to k ničemu. Co třeba intervalové tréninky, jejich plánování? Takže třeba trénink: "15min rozklusání do takové a takové TF, 5x 100m rovinek takovým a takovým tempem, potom 6x1500 od FT1 do FT2 s 400m meziklusem, nakonec ještě rovinky a vysklusání" tam rozumně nedostanete, zatímco třeba u Garminu, nejen, že jde udělat i v hodinkách (no není to žádná hitparáda, ale jde to ), tak i na webu a to velmi pohodlě. U Ambitů abych pro každý trénink dělal separé aplikaci Nemluvě o tom, když budu chtít další týden běžet 5x2000, u Garminů změna v hodinkách na pár kliknutí u Ambitů úprava na webu a nová aplikace Stejně tak úprava obrazovek, většinou to člověk dělá jen jednou a je asi jedno jak moc je to pěkné, ale co když si vyjedete na kole a řeknete si že chcete místo aktuální rychlosti na chvíli vidět frekvenci šlapání a zapoměli jste si na to nahrát obrazovku? U Ambitů opět nic, jde to jen přes počítač, u Garminu, v pohodě... A takových praktických "deatilů" je tam spousta.Takže jak jsem už psal, Ambity se mi opravdu hodně líbí, líbila se mi i jejich první generace, ale bohužel v praktickém srovnání s konkurenčními sposrtestery prohrávají. Takže možná jako hodinky treking...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
07. 04. 2014 10:43

Na kolik minimálně kliků je prosím možné data z hodinek nahrát na Garmin Connect? (s využitím exportu apod.)
Zjistil jsem totiž že uživatelská pohodlnost je konečná, a celé to musí být hodně jednoduché...
Nemám totiž potřebu pořád měnit servery, posledních pár let mám všechno právě tam a nechci na tom nic měnit, Garmin zařízení mám několik....
Předpokládám samozřejmě že jdou exportovat všechna data včetně HR apod.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
07. 04. 2014 09:56

Proč tomu nedají alespoň řemínek z pravé kůže a nevsadí to do pořádného kusu železa? Vždyť to vypadá jak plastová mr*ka od Vietnamců.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
07. 04. 2014 08:25

Tak nevím. připadá mě to jako kopie fenixu od garmina, minimálně vzhledově...
Co se týče nastavování přes počítač... Chápu výhody, hodinky nastavujete tak zřídka, že je to vlastně jedno... Co by mohlo bejt fajn, je možnost vytvoření vlastní aplikace, na druhou stranu co běžec, či sportovec potřebuje krom měření rychlostí, tepu...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor