SurroundWeb chce proměnit obývací pokoj v Minority Report

Vzpomínáte si na koncepci IllumiRoom, kterou Microsoft představil na začátku loňského roku? Jednalo se o systém projektorů, které rozšířily obraz z televizoru i na nejbližší stěny. Pokud by se tedy jednalo o hru na připojené konzoli, děj by se nemusel odehrávat pouze na hlavní obrazovce, ale vlastně všude okolo vás.

Inženýři z Microsoft Research na projektu dále pracovali a nyní se pochlubili s novým videem. Tentokrát se už nejedná o IllumiRoom, ale o nový projekt SurroundWeb.  Používá stejnou technologii, na stěnu ale promítá nejrůznější informace z webu. Pokud byste tedy sledovali v televizi nějaké sportovní utkání, SurroundWeb na bílou stěnu promítne třeba statistiky hráčů, co dávají na jiných kanálech a tak dále.

Promítací plochou se může stát cokoliv včetně stolku a systém funguje i jako senzor, takže když na takový stolek poté postavíte třeba plechovku s kolou, zobrazí se hned vedle složení.

I v tomto případě se nicméně jedná pouze o koncepci – prototyp a není vůbec jisté, jestli by se něco podobného vůbec mohlo masově vyrábět a kolik by to asi stálo.

Diskuze (12) Další článek: Britští zloději pomocí dronů vykrádají políčka s marihuanou

Témata článku: , , , , , , , , , ,