Superstránka: webová vizitka za pět minut [video]

Nechcete budovat vlastní blog či rozsáhlý web, ale vlastní profilovou webovou vizitku byste chtěli? Pak je tu třeba zahraniční služba About.me a česká novinka Superstránka.cz.

Český registrátor a webhoster Active24 před několika málo dny spustil nový projekt Superstránka. V podstatě jde o další pokus o vytvoření elektronické vizitky – jednoduché profilové webové stránky, která poběží na vaší doméně. Jistě, zlí jazykové namítnou, že tuto roli poměrně dobře plní třeba zahraniční About.me a jemu podobné služby, Superstránka je ale česká a to je její hlavní výhoda. Z byznysového hlediska se pak jedná o další způsob, jak prodat doménu i těm, kteří ji na první pohled vlastně nepotřebují. Nemají blog, nehodlají budovat ani vlastní web, nicméně za pět minut připravenou „profilovku“ by možná neodmítli.

Superstránka na videu


Superstránka v podání Active24 stojí za zmínku ze dvou důvodů. Docela elegantním způsobem a ve formě jednoduché čtečky propojuje Twitter, Facebook nebo třeba LinkedIn a zároveň má hezkou a živou administraci. Editace stránky totiž probíhá přímo nad její podobou a všechny změny tak hned vidíte, aniž byste museli klepat na tlačítko Uložit. Žádné tu ostatně ani není.

Zdarma, ale pouze s doménou od Active24

Abych ale jen nechválil, služba má i své mínus. Jedním z nich je absence nějakého mobilního pohledu, na chytrém telefonu se tedy vizitka nezobrazí zrovna v nejlepším provedení, což od profilové stránky asi chce naprosto každý. Kosmetických chyb má služba více, jsou to už ale spíše drobnosti, které provozovatel jistě vyřeší. Ostatně podívejte se na video výše.

Samotná Superstránka je zdarma, budete k ní ale potřebovat novou doménu od Active24, celá investice se tedy vyšplhá na cirka 240 korun. Nic vám ale samozřejmě nebrání v DNS záznamech nastavit, aby na doméně pepik.cz běžela profilová vizitka třeba na subdoméně vizitka.pepik.cz a tu hlavní pak můžete využít třeba k úplně jiným účelům.

Pokud si chcete vybudovat jednoduchou elektronickou vizitku a About.me vám třeba kvůli angličtině vadí, Superstránka je docela elegantní řešení. Celé si to nakonec můžete sami vyzkoušet i bez potřeby nákupu domény, na webu služby totiž najdete i možnost demoukázky.

Diskuze (18) Další článek: Přidejte se a oslavte s námi 15. výročí!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,