Mobilní telefon | Nokia | Týden mobilně

Styl a konečně také funkce. Začínáme testovat Nokii 8110 4G

Loni si to Nokia vyzkoušela s modelem 3310, letos už šla najisto. Z historie vytáhla zahnutou 8110, její designové prvky vrhla do moderního kabátu a tentokrát přidala i pár technologií a funkcí navíc. A také operační systém KaiOS, který posune možnosti o level výše.

Ale nemyslete si, že hračka s cenou 1 999 Kč může naradit váš násobně dražší smartphone. Displeji stále chybí dotyková vrstva a ovládání internetových služeb či aplikací je pomalé a neobratné.

Pro koho vlastně novodobý Banán je? Po roční zkušenosti s reinkarnovanou 3310 víme, že koncept „druhého mobilu na večírky“ v reálu nefunguje (přece hlavně tam potřebujete selfie foťák a Instagram). Spíše se přikláníme k tomu, že se Nokia 8110 4G bude líbit stále početné skupině uživatelů, kteřým se stále nechce skočit do světa smartphonů.

scr 2018_07_20 18_55_58.jpg

Legendy

V historii počítačů a elektroniky najdeme přelomové produkty, které se staly doslova legendárními. Spolu s ostatními weby se jim věnujeme v pravidelném videopořadu Legendy. Připomeňte si nejen legendární počítače a software, ale třeba také hry, mobily, fotoaparáty a jiné technologie.

Diskuze (7) Další článek: Postavte si z Lega cokoli vás napadne – nejdřív virtuálně, pak i ve skutečnosti

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,