Steve Ballmer nemá rád iPhone, zabavil ho zaměstnanci Microsoftu

Mobilní telefon iPhone z produkce kalifornské společnosti Apple sebral Microsoftu zažité dogma o chápání mobilního operačního systému a během několika málo měsíců převálcoval platformu Windows Mobile na všech frontách. A to i přes výřečná prohlášení šéfa Microsoftu Stevea Ballmera, který při uvádění iPhonu na trh tvrdil, že tento přístroj má pouze pramalou šanci uspět na trhu. Kritizoval tehdy velikou uzavřenost a mnoho chybějících funkcí.

Možná i proto je nyní jeden z nejvlivnějších mužů světového byznysu alergický na oblíbenou hračku milionů lidí po celém světě. Při interním setkání zaměstnanců Microsoftu v Safeco Field v Seattlu přistihl jednoho podřízeného, údajně člena Windows týmu, jak si právě iPhonem fotí jeho osobu, což ho hrozně rozčílilo. Podle očitých svědků a informací serveru TechFlash sebral zaměstnanci iPhone z ruky, několikrát s nim otočil kolem své hlavy, dělal znechucená gesta a nakonec ho položil na zem a předváděl jakože telefon rozšlápne.

Steve Ballmer je nechvalně proslulý svými excentrickými výstupy, které podle mnohých Microsoftu spíše škodí. Někteří komentátoři nechápou, jak se muž s tak vysokým postavením a vlivem může nechat jednoduše strhnout.

Zahraniční servery uvádějí, že mnoho zaměstnanců Microsoftu aktivně využívá iPhone. Některá z interních nařízení společnosti přikazují zaměstnancům na různých postech, jaké produkty mohou a naopak nesmějí používat na veřejnosti. Například obchodní tým, který firmu reprezentuje mezi lidmi, musí vždy používat produkty z dílen Microsoftu.

Produkty Microsoftu „nutí“ doma používat i zakladatel společnosti a dřívější výkonný šéf Bill Gates. Doma provozuje několik počítačů na Windows, jako multimediální prostředí pak u Gatesů používají Windows Media Center. Děti pak poslouchají písničky na přehrávačích Zune.

I přes toto značně bulvární Ballmerovo vystoupení nakonec mítink přinesl i několik zajímavých nových ohlášení. Již za několik týdnů by například měla být spuštěna nová verze internetového vyhledávače Bing. Podle dostupných informací vyplývajících z příspěvků některých zaměstnanců redmondské společnosti na Twitteru by část inovací měla být založena na technologii Silverlight.

Úspěch iPhonu přinutil Microsoft k mnohem rychlejšímu vývoji Windows Mobile. První větší změny budou vidět už ve Windows Mobile 6.5, která se na trh společně s novými telefony označenými jako Windows Phones dostane na trh už 6. října tohoto roku. Microsoft do systému začlenil především nové uživatelské rozhraní, služby jako Facebook a v neposlední řadě obdobu AppStoru s názvem Marketplace. Veřejně se mluví i o skutečně zcela nových Windows Mobile 7, která by mohly na trh přijít už příští rok.

ballmeriphoneangerhead.jpg
Autoři serveru Engadget tvrdí, že toto je pravá fotka Ballmera, když nad hlavou zuřivě máchal zabaveným iPhonem
Diskuze (51) Další článek: Velký test jedenácti záložních zdrojů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,