Steam

Steam má vážného konkurenta. Svůj herní obchod spustil Discord

Komunikační platforma pro hráče Discord zahájila celosvětově provoz svého online obchodu k digitální distribuci her, který má přímo konkurovat Steamu. Obchod mohli od srpna využívat v limitované betaverzi Kanaďané, nyní je otevřený všem.

Prozatím obchod nenabízí žádná kvanta her, najdete zde například Celeste, Into The Breach, Dead Cells nebo Subnautica, plus několik exkluzivit, kterými se bude moci Discord chlubit 90 dní než namíří jinam. To je samozřejmě mizivé množství oproti Steamu, ale služba slibuje, že postupně bude přidávat další tituly. Slíbila také, že každou jednu hru bude více promýšlet a zaměří se více na kvalitu než kvantitu.

Discord rovněž vylepšil své předplatné Nitro - odteď bude fungovat podobně jako Origin Access. Za deset dolarů měsíčně člověk získá neomezený přístup k více než 60 hrám, které bude Discord postupně obměňovat. Pokud ale někoho přístup k hrám nezajímá, stále může využít původní předplatné Nitro zaměřené na chatovací výhody za pět dolarů měsíčně, ze kterého budou hry vynechány.

Jde stále o beta verzi, takže obchod může mít nějaké mouchy. Vzhledově se ale prozatím více méně podobá Steamu, jen ve velmi osekané verzi. Discord nyní navíc funguje i jako hub pro veškeré hry na vašem počítači, takže přes něj můžete spustit cokoli, služba už se postará, že vám k tomu Steam spustí.

Diskuze (20) Další článek: Přehrávač Winamp se vrací. Tento týden vyjde aktualizace, v roce 2019 nová verze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,