Steam hlásí 50 her pro Linux a vzrůstající oblibu Windows 8

Systém pro stahování her Steam nabízí ve své linuxové betaverzi již 50 titulů a další přibývají. Po třech měsících testovacího provozu zaznamenal již 1,12 % uživatelů, kteří se připojují z operačního systému Linux. Windows pochopitelně stále převažují, ale i zde dochází k zajímavým změnám díky stoupajícímu podílu Windows 8.

Steam Linux.jpg Steam OS.png
Na Steamu už najdete 50 her pro Linux • mezi hráči jsou Windows 8 docela oblíbené, podíl v součtu 64 a 32bitové verze už atakuje 9 procent (zdroj: Steam)

Windows 8 v 64bitové verzi zaznamenaly největší nárůst. Tržní podíl ve službě Steam si v lednu připsal 1,71 procentního bodu a zabírá 8,04procentní podíl. U hráčů už ani nepřekvapí, že 32bitová verze Windows 8 má jen 0,72 procenta podílu.

Popularita Windows 8 tedy na Steamu stoupá a to na úkor starších verzí Windows. Co nevidět budou překonány stařičké Windows XP. Lídrem operačních systémů je 64bitová verze operačního systému Windows 7, která zde zaujímá podíl více než 55 procent. Následuje 32bitová verze Windows 7 a pak už již zmíněné Windows XP.

Windows 8 tak mezi hráči zaujímají již necelých 9 procent. Pro srovnání, podle statistik Netmarketshare Windows 8 v lednu zaznamenaly podíl 2,26 procent z celkového počtu počítačů, u nás dle Ranking.cz na konci ledna překonaly Windows 8 hranici dvou procent.

Diskuze (104) Další článek: Na mapách Seznamu je 5 500 km stop pro běžkaře

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,