Stahujte nový Windows Live Movie Maker 14 s podporou HD videa

Microsoft uvolnil novou verzi volně dostupného videoeditoru Windows Live Movie Maker s kódovým označením 14. Dlouho očekávané pokračování nově vychází zcela samostatně a nebude součástí operačního systému Windows 7. Aktuální verze od posledního vydání přináší několik výrazných vylepšení, včetně podpory editace videa ve vysokém rozlišení.

Windows Live Movie Maker 14 je první samostatně vydanou aplikací Microsoftu, která je plně připravena pro Windows 7, i když vychází více než dva měsíce před uvedením systému na koncový trh. Kromě podpory tzv. jump listů a ribbon menu tak uživatelé mohou využít přímého uploadu videa na YouTube nebo Facebook, zobrazování na multimediálních přehrávačích Zune a iPod, herní konzoli Xbox 360, sdílení videí přes e-mail či webový úložný prostor Windows Live SkyDrive.

Pouze Windows 7 podporuje ukládání vytvořených audiovizuálních děl do HD formátů. Nový Movie Maker zvládá export do 480i, 720i, 720p a 1080p. Microsoft přidal nové video efekty, je možné stříhat zvuk ve zvláštní stopě, přidávat titulky a popisky, importovat fotky a video, funguje tzv. live preview pro rychlý náhled videa a je možné využít storyboardu.moviemaker14_1.jpg

Program podporuje formáty WMV, DV-AVI, 3GP, 3GPP, MPEG-2, MPEG-1, Motion JPEG, JPEG, TIFF, GIF, Bitmap, PNG, MOV a QT (QuickTime), AVHCD a MPEG-4. Je tak možné stříhat nahrávky i z modernějších videokamer. Windows tak dostávají výkonnou alternativu k iMovie na počítačích se systémem Mac OS X.

Windows Live Movie Maker 14 můžete zdarma stahovat na download.live.com/moviemaker.

Diskuze (19) Další článek: Exchange Server 2010 RC je ke stažení. Finální verze ještě letos

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,