Stáhněte si beta verzi nových Windows Live Essentials

Microsoft uvolnil veřejnou beta verzi svého připravovaného balíčku zdarma dostupných aplikací Windows Live Essentials. Všichni zájemci si tak mohou v předstihu vyzkoušet nové programy ještě před tím, než v průběhu léta vyjde finální sestavení. To bude dostupné skrze aktualizační službu Windows Update, ale také jako samostatný instalační balíček.

Windows Live Essentials už není možné provozovat na operačním systému Windows XP, který Microsoft přestává úplně podporovat. Pokud se pokusíte na starý systém nový balíček nainstalovat, Microsoft vám pouze doporučí, jak co nejjednodušeji povýšit na Windows 7. V případě Windows Vista je funkčnost zaručena, avšak pouze s druhým servisním balíčkem.

Windows Live jako přirozená součást Windows

Programy ze čtvrté generace služeb Windows Live jsme jako jediní v České republice mohli vyzkoušet s předstihem. Přečíst si tak můžete o novém Live Messengeru, Fotogalerii, ale také webovém Hotmailu. Celý balíček mimo těchto programů obsahuje také střižnu videa Movie Maker, e-mailový klient Live Mail, synchronizační nástroj Sync, blogovací program Live Writer a bezpečnostní nástroj Family Safety. Kromě nových funkcí programy obsahují také ovládací rozhraní ribbon.

Microsoft se chce v budoucnu hodně zaměřovat na propojení svých aplikací s webovým prostorem. Potvrdil mi to v rozhovoru například Jiří Karpeta z české pobočky největší softwarové firmy světa. Dle jeho slov je dost dobře možné, že se třeba v budoucích Windows uživatelé setkají s možností přihlásit se pod Live ID a získají tak služby a funkce navíc.

Ještě před vydáním finální verze Windows Live Essentials zavítáme do českého Microsoftu, abychom vyzpovídali Tomáše Košku, který má na starost divizi Windows Client a stará se o programy pro osobní počítače.

Diskuze (29) Další článek: Živě T-10: MSN TV aneb televize podle Microsoftu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,