Stačí heslo 123456 a můžete sledovat něčího psa, babičku či dítě, zjistili bezpečnostní experti

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 11

Názory k článku

10. 06. 2021 13:25

Zase novinka z minulého desetiletí... Nejméně před deseti lety vyšel článek, kde byla uvedena adresa na web, kde byly tisíce IP adres na webky v různých zemích. Už si nepamatuji, ale od nad jich bylo kolem 150 funkčních.. tato adresa měla upozornit na reálné nebezpečí popisované v článku... Jak je vidět, lidí si říkají, když nás špehuje Google, tak nás můžou i vidět.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
17. 09. 2019 08:27

To mně musíte vy chytřejší trochu vysvětlit.
Já si představuji takový tracker jako věc ze dvou částí. Jednou částí je pasivní GPS, která přijímá signály družic a určuje polohu. Tu pak předá druhé části, ve které je SIM a ta tato data (dle článku zřejmě v txt odešle na nějaký server, který je zase přepošle na můj mobil nebo mám aplikaci v mobilu, kam jde z trackeru SMS přímo? Ale pak by se do toho asi mohl těžko nabourat. Tedy mohl, ale za stejných podmínek jako do jakýchkoliv jiných SMS?
Nebo jak experti zjistili číslo SMS, které má pejsek v obojku, aby trackeru mohli změnit nastavení pomocí toho vstupního kódu 123456?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
07. 09. 2019 14:39

chtěl bych sledovat kocoura sousedky, mám pocit, že nám chodí "zasírat" záhon

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
07. 09. 2019 13:01

ale prosim vas

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
07. 09. 2019 09:20

Takže něco pro zloděje psů, gerontofily a pedofily. Ještě není ani poledne a člověk si málem poprská monitor. Věcně asi tak, lidé jsou postě lenoši (myšlení bolí) a spousta nových „eHraček” tomu napomáhá. Já sám jen uvedu, že psa (mám dva německé ovčáky na hlídání usedlosti) sice považuji za přítele, mám ho rád, ale ne za člověka, za mě rovného (pán jsem já a pes to musí vědět!). Už když jsme dříve měli jezevčíka (vběhl pod náklaďák), tak jsem jeho ztrátu vyřešil nákupem dalšího a vše bylo za pár chvil, jako dřív (ne, nemá hrobeček). Zde bych mohl třeba ještě přidat, že má prateta, když ji onemocněl pes / kočka, tak prostě pošel, nikdy by neřešila drahou operaci u němé tváře a to jinak chodila pravidelně do kostela, byla moc hodná a Bůh jí zato dal dlouhý život i krásnou smrt (usnula a už se neprobudila, bez předchozí nemoci). Prostě jsem chtěl říct, že lidé jsou dnes moc přecitlivělí (jak na co, třeba násilí ve filmech i v reálu s nimi kolikrát nehne) a to není dobře. Ohledně starých lidí bych volil hlídací aplikaci (červené tlačítko na mobilu), domluvu s policií (na malém městě), ale určitě by pomohla všímavost sousedů, potomků, ta se vytrácí už u mladých lidí, což je také špatně. A nakonec děti. Když jsem byl dítě, nic takového nebylo a nikdo z okolí, vůbec co jsem kdy znal se neztratil, ani se mu nic nestalo, větší chlapci běžně sledovali, jestli jsou děvčata a menší děti v pořádku, když byla cesta okolo, doprovázeli jsme se navzájem až domů (po škole, po lítání venku). Určitá starost rodičů na místě je, ale permanentní šmírování a dožadování se volání s každou maličkostí, vede jen k nesamostatnosti a opičí lásce. Já to mám s dětmi tak, že mi mohou cokoliv (bez výjimek) říct, svěřit se a vědí, že jim nic nehrozí nemusí se za nic stydět, vštěpuji jim, co je venku bezpečné, jak mají přistupovat k cizím lidem, jak se chovat, když se jim něco nebude zdát v pořádku, jak se bránit, utéct, zavolat pomoc. To je myslím si mnohem lepší přístup než mít děti na elektronickém vodítku.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor