Srovnáváme nesrovnatelné. Byly lepší staré mobily, nebo dnešní smartphony?

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 19

Názory k článku

15. 05. 2017 11:17

"Srovnáváme nesrovnatelné."To by mal byt podtitul celej mobilmanie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 05. 2017 15:13

Zaujal mne názor na internetové bankovnictví v chytrém telefonu. Potřebuji od Vás poradit. Co mám dělat dřív? Číst si na smartphone zprávy, jak skupina hackerů dokáže obejít bezpečnost chytrých zařízení a převést si peníze na svá konta, nebo dělat na svém smartphone internetové bankovnictví?
Z mého pohledu vždy budu mít jeden telefon jen s firmware (ani Javu!) a jeden chytrý mobilní telefon (a možná spíše tablet nebo laptop s LTE – záleží na stupni mobility, které chci dosáhnout). Mám to tak teď a nemůžu si tu symbiózu vynachválit). Proč bych měl posílat foto z večírku, když můžu květnatou mluvou popisovat co se tam dělo – případně příběh vylepšit?
Telefon je na telefonování, popřípadě na SMS. "Smartphone" je na "unified communication", protože všechny ty messengery a klienty zpráv v podstatě komunikují a zprostředkovávají obsah, a tak je to správně. Mobilní telefon pro mne znamená kritickou službu – něco jako monitor tepu v nemocnici – musí fungovat (+ být pod proudem), když se dostanu do kritické situace. Počítačové funkce chytré placky jako jsou jízdní řády, e-mail, aj. jsou příjemné pro zlepšení kvality života, nejsou však zásadní.
Mám okolo sebe samé PC – smartphone, Smart-TV, tablet, laptop/desktop. A co jsem já? Jsem taky „Smart“? Nebo „kůl“ (v plotě)?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 05. 2017 13:13

Oboje dodnes využívám, proč byly? Mám jak obyčejné mobily s excelentní výdrží v pohotovosti i při hovoru, umí volat, SMS, některé fotit. Smart* má zase jiné využití, více funkcí, video (kamera není tak skladná), internet, obchod / platby.
* Ovšem odolnost i výdrž na pendrek.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
14. 05. 2017 10:03

Působí to dost divně, když máte stejný článek na MobilMánia a každý z nich má svojí diskuzi. Nebylo by rozumnější kdyby byla jen jedna ??? Můj názor: U mobilů mám raději hloupé a staré než nové a vycurané.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
14. 05. 2017 00:15

Dnešní mobily už nejsou mobily a to k čemu byly starý mobily (k telefonování) dneska vubec nepotřebuju. Ale výdrž a vyměnitelný baterky, po tom se mi fakt stejská. Výdrž 3 tejdny byl celkem normální u hloupejch mobilů z těch let kdy končily, to je tak kolem toho roku 2007.
PS: To zpomalování taky nepozoruju, moje Lenovo je pomalý celou dobu, takže factory reset nepomůže.
Antény máme dneska schovaný, ale když se schovam zase já, třeba za zeď, tak jde signál do háje, dnešní mobily maj signál hroznej oproti starejm, to je jedna z věcí na kterejch by měli výrobci fakt zapracovat, nebo aspoň dát snadnou možnost připojení externí antény pokud třeba mobil doma používam jako hotspot a připojuju se přes něj k netu.
Ale nabíječky jsou zase velkej plus dneška, už jsem na to skoro zapomněl že byla doba kdy nestačilo micro USB, na špatný věci se rychle zapomíná.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
14. 05. 2017 00:05

Pekna nostalgie :) Muj prvni - Alcatel One Touch Club :) Ale nejradsi jsem mel Nokii 6210. Celkove ta doba byla opravdu takova zajmavejsi :)Ad prvni telefon s barevnym displejem - SE T68 a hned s nim sla na trh Nokia 7650 - pamatuju si, jak jsem byl tenkrat nastvanej, ze sem si nepockal (cca 3 tydny) a nekoupil radsi Nokii :D
Ono uplne prvni byl Siemens S10, ale ten mel jen 4 barvy :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
13. 05. 2017 19:58

nevím, věřím že výdrž by byla podobná, kdybych chytrý mobil využíval stejně jako staré mobily.
když se rozšířili mobily, už jsem nebyl dítě a první mobil jsem měl s barevným displejem a foťákem, (nějaký S.E.) a už tam šli instalovat programy jako jízdní řády (.jar soubory, nebo tak nějak)
Jsem rád, že mobil už je počítač a díky tomu umí tak nějak všechno a hardware že má všemožná fyzikální čidla, kvalitní baterku, GPS a že z mobilu můžu ovládat CSC foťák přes wifi.
zadni stranu mobilu bych určitě víc využil, může tam být solární článek, nebo zrcadlo.
k rádiovým komunikacím bych přidal digitální vysílačku ve volném pásmu (na horách bez mobilního signálu a s malou hustotou lidí by se to využilo i když by byl dosah třeba 1 km.)
hrany mobilu bych vylepšil pro nárazuodolnost i bez toho aby šlo o klasický odolný mobil, který má široký gumový rámeček a tím neefektivní plochu displeje vůči celkové velikosti do kapsy. stačilo by tenký gumový nebo plastový rámeček pro základní ochranu.
kromě hodinek by mohlo existovat další externí příslušenství, jako bluetooth teploměr, teploměr na kabelu, miniaturní USB baterka
a mohl by mít malinké očko pro provléknutí tenkého provázku jako staré mobily (třeba pro focení nad vodou jako pojistka proti pádu)
obyčejný hardware chybí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
13. 05. 2017 18:28

Tak ono to s tím tuknutím a následným rozbitím displaye nebude tak horký. Dřív, než vypustíte takovou 3.14vinu, zkuste si současný mobil s nejnovějším Gorilla Glass rozbít (klidně to může bejt i straší verze). Například úderem svý pěsti.
A co se týče inovací, tak to taky není úplně tak pravda. Například legenda legend SonyEricsson T610 byl přímo rekordmanem v inovacích a to jak designu, tak technologií. Dost pochybuju, že se mu v tomto ohledu může někdo rovnat a to i ze současnosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor