Chytrá domácnost | Alexa | Reproduktory

Sprcha, která umí poslouchat a hrát. CES ukázal sprchovou hlavici s reproduktorem a Alexou

V rámci letošní výstavy CES 2020 se předvedl i výrobce sanitárního vybavení Kohler. Do sortimentu totiž zařadil sprchové hlavice s reproduktorem a podporou hlasové asistentky Alexa.

Nový Moxie AI Speaker je chytrý reproduktor umístěný uvnitř sprchové hlavice. Ta má kruhový tvar a uprostřed je prázdná právě pro umístění reproduktoru, který lze dovnitř snadno vložit a na místě drží za pomoci magnetů. Tím jeho interakce se sprchovou hlavicí bohužel končí a nedokáže například regulovat tok vody, nastavit teplotu či měnit režimy proudění. Škoda. 

V jádru je to tedy jen chytrý reproduktor s integrovanou Alexou, který je zajímavý svým umístěním a vodotěsností. Ve sprše si tak můžete pouštět hudbu či zjišťovat informace.

Repráček jako takový disponuje odolností IPX67, nabíjí se skrze přibalený bezdrátový dock a dostupný je v klasické bluetooth verzi za 99 dolarů (přibližně 2 300 Kč) s výdrží 6-7 hodin, či za 159 dolarů (cca 3 600 Kč) právě s Alexou a výdrží 5 hodin. Jenže pozor, samotná sprchová hlavice stojí dalších 70 dolarů (cca 1 600 Kč). A tak se tento vynález zřejmě zařadí mezi další "chytré" věci, které sice získaly pozornost na veletrhu CES, ale v obchodech to na valný úspěch nevypadá. V prodeji by měl být v průběhu roku 2020.

Zdroj: The Verge

Diskuze (8) Další článek: Asus ROG Swift 360: první herní monitor s frekvencí 360 Hz pro nejnáročnější hráče

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,