Facebook | Hudba, filmy, seriály | Spotify

Spotify spolupracuje s Facebookem. Hudbu přehrajete přímo uvnitř sociální sítě

Bitva na poli hudebních služeb stále zuří a byť Spotify zůstává službou s nejvíce předplatiteli, velmi dobře si uvědomuje rostoucí konkurenci hlavně v podobě Apple Music. Spojilo se tak s Facebookem a v jeho mobilní aplikaci bude možné si přímo přehrávat hudbu.

Přehrávání hudby na Facebooku bude fungovat jednoduše. Stačí, aby kdokoliv sdílel odkaz na album či píseň, a po jeho rozkliknutí se otevře mini přehrávač přímo uvnitř aplikace bez nutnosti ji opustit. Po dohrání skladby pak bude pokračovat náhodné přehrávání stejně, jako je tomu nyní na Spotify.

Novinka má dokonce fungovat i u příspěvků od vybraných hudebníků, či dokonce na nahraných videích od uživatelů, pakliže použili licencovanou hudbu. Po ukončení videa získají uživatelé možnost zvolit si přehrání právě této skladby. Pro první spuštění bude nutné odsouhlasit podmínky a přihlásit se do Spotify účtu, funkce ale bude dostupná i pro uživatele zdarma.

Firma tvrdí, že s Facebookem bude sdílet minimum informací – hlavně statistická data o používání mini přehrávače, která mají zajistit zkvalitňování služby. Facebook pak uvádí, že tato data nevyužije k cílení reklamy.

Funkce je aktuálně dostupná ve vybraných 27 státech, Česko bohužel zatím chybí. Postupně by se ale měla novinka rozšiřovat. Aktuální seznam čítá Argentinu, Austrálii, Bolívii, Brazílii, Dominikánskou republiku, Ekvádor, Guatemalu, Honduras, Chile, Indonésii, Izrael, Japonsko, Jižní Afriku, Kanadu, Kolumbii, Kostariku, Malajsii, Mexiko, Nikaraguu, Nový Zéland, Panamu, Paraguay, Peru, Salvador, Thajsko, Uruguay a USA.

Diskuze (3) Další článek: Vkládá vám Gmail podpis až za citovaný e-mail? Víme, jak to změnit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,