Spotify

Spotify má první vlastní hardware. Je to doslova věc do auta

Ani Spotify nezůstává pozadu a po Facebooku se stává další firmou, která vykračuje z čistě softwarové říše a přichází s vlastním hardwarem. Firma na svém blogu oznámila, že začíná testovat zařízení k přehrávání hudby ovládané hlasovými povely do auta. Pojmenovala ho jednoduše Car Thing (Věc do auta). 

Zařízení bude mít zatím k dispozici pouze skupina předplatitelů Spotify Premium v USA, kteří si na něm budou moci přehrávat hudbu a podcasty ze Spotify v autě. Hudební služba říká, že časem by se ke Car Thing mohly přidat i Voice Thing a Home Thing, ovšem bez přiblížení, o co by vlastně mělo jít.

Hey, Spotify!

Car Thing má fungovat tak, že se zapojí do autozapalovače a stane se prostředníkem mezi telefonem a autorádiem. Na obě strany se připojí skrze Bluetooth. Výhodou řešení by mělo být hlasové ovládání služby a zobrazení informací u hudbě přímo v interiéru vozidla.

Zařízení je kulaté a má drobný displej, na kterém je vidět, která skladba se právě přehrává, plus má tlačítka na pravé straně pro přepínání playlistů. Aktivuje se vyslovením věty „Hey, Spotify“ a celé ovládání je možné provádět jen skrze hlasové povely. 

Spotify zdůrazňuje, že jde zatím o test a hudební streamovací platforma je stále to nejdůležitější. Hardware je vedlejší projekt a tak to i zůstane. Proto neuvádí, kdy by Car Thing mohl jít do prodeje nebo kolik by mohl stát. Je i možné, že do prodeje nepůjde nikdy.

V oblasti audia do vozidel by nicméně Spotify čelilo velké konkurenci, ať už ze strany chytrých systémů CarPlay nebo Android Auto, anebo podobných zařízení k zapojení typu Echo Auto. 

Diskuze (5) Další článek: Šifrovaný Tor Browser je už i na Androidu. Skryje všechny vaše lumpárny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,