Hudba, filmy, seriály | Spotify | Děti

Spotify Kids se rozšiřuje. Děti v ní najdou pouze ručně schválenou hudbu

Spotify již od podzimu testuje oddělenou verzi své aplikace pro děti. Spotify Kids nabízí obsah vybíraný přímo pro děti tak, aby neobsahoval nevhodné texty apod. Aplikace má i jednodušší rozhraní a je kompletně bez reklam.

Dětská verze Spotify funguje poměrně jednoduše – vašemu dítěti nainstalujete speciální Spotify Kids, které má upravené rozhraní i nabídku. Aplikace samotná je dostupná zdarma a bez reklam, pro její fungování je ale potřeba mít klasické rodinné předplatné Spotify. Veškerá data dítěte jsou pak dle společnosti kompletně šifrovaná a jediným předaným údajem je jméno či přezdívka.

Služba je oddělená od klasické verze, nelze sem tedy přenést jakýkoliv playlist či celou knihovnu. zato jsou tu ale v nabídce ručně vytvářené playlisty a rádia. Veškerý obsah je navíc schvalován tak, aby byl opravdu vhodný pro děti. S tím souvisí i hlavní výhoda a zároveň nevýhoda aplikace. Na běžném Spotify máte k dispozici na 30 milionů skladeb, zde přibližně 6 tisíc.

Celé rozhraní je zaoblené a velmi barevné. Děti zde mohou jednotlivým skladbám dávat srdíčka a tím si je uložit i pro offline poslech. Starší získají i nejrůznější popové žebříčky a interprety, zde ale nefigurují všechny skladby. Zároveň rodiče nemají možnost povolit některá alba či písničky ručně – vše řídí centrálně Spotify.

Největším omezením prozatím zůstává dostupnost. Aplikace se nyní dostala z Irska i do Austrálie a Velké Británie, další rozšíření by ale mohlo přijít brzy.

Jakou hudební službu si vybrat? Poradíme:

Zdroj: Mashable

Diskuze (5) Další článek: Boeing musí řešit další problém s letouny 737 Max – nefunguje jim kontrolka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,