Hudba, filmy, seriály | Spotify

Spotify HiFi je téměř rok po oznámení pořád v nedohlednu. Firma neví, kdy ho uvede

Stává se, že oznámené produkty na trh nikdy nedorazí. Co ale zdrželo Spotify HiFi, není jasné a samotné Spotify si důvody nechává pro sebe. Hudba streamovaná v bezztrátové kvalitě na úrovni CD dávno není sci-fi, nabízí ji několik internetových služeb včetně Tidalu, Deezeru nebo Amazonu.

V srpnu to vypadalo, že se spuštění služby dočkáme v dohledné době. Od oznámení uplynulo mnoho měsíců a na síť tehdy uniklo propagační video. Jenže od té doby uplynula dalších šest měsíců a navíc skončil rok 2021, přičemž Spotify dříve tvrdilo, že prémiovou službu na vybrané trhy uvede do konce roku.

Jak si všiml Paul Thurrott, na fóru se Spotify k situaci krátce vyjádřilo poté, co se na něm začaly množit příspěvky vyjadřující zklamání z nenaplněného očekávání. Pouze konstatuje, že chápe důležitost HiFi. S vysokou kvalitou audia nadále počítá, tentokrát si však Spotify nedává žádný časový rámec. Opatrně tvrdí, že se dočkáme, ale neznámo kdy.

Spotify dnes používá kolem 400 milionů lidí globálně. Dodnes není jasné, jestli bude vyšší kvalita zvuku k dispozici za příplatek. Spotify se dle vlastních slov těší, až nabídne HiFi uživatelům a uživatelkám tarifu Premium. Spotify se nechalo předběhnout také Applem, který do konce minulého roku nabídl v bezztrátové kvalitě celý svůj katalog.

Zdroje: The Spotify Community via Thurrott.com | 9to5Mac

Diskuze (17) Další článek: Nejděravější firmy a operační systémy roku 2021: Juniper, Qualcomm, ale i macOS a Windows

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,