Sport | Strava | Google Fit

Sportovní aplikaci Strava nefunguje synchronizace aktivit s Google Fit. Na řešení se pracuje

Server Android Police upozornil na nepříjemný problém, kterému v současnosti čelí někteří uživatelé populární sportovní aplikace Strava. V uplynulých hodinách jim přestala fungovat synchronizace absolvovaných aktivit s platformou pro sledování zdravotního stavu Google Fit.

Na potíže upozornilo několik uživatelů s tím, že Strava zobrazuje chybovou hlášku, že aplikace je blokována. „Tato aplikace se pokusila získat přístup k citlivým informacím v účtu Google. Aby byl váš účet v bezpečí, Google tento přístup zablokoval,“ uvádí dialogové okno.

Strava zobrazuje chybovou hlášku 
Strava zobrazuje chybovou hlášku

Strava a Google Fit

Strava je nejen fitness aplikace, ale také sociální síť, která nachází své příznivce zejména v řadách cyklistů a běžců. Jednou z jejích silných stránek je interoperabilita s mnoha existujícími platformami, jako jsou Fitbit, Apple Fitness či již zmíněný Google Fit.

Uvedená chybová hláška naznačuje, že problém nastal patrně na straně aplikace Strava, kde mohlo (omylem) dojít k nějakému překročení přístupu k datům. Pravděpodobně nejde o chybu v samotném Google Fitu, neboť žádné jiné aplikace třetích stran podobné potíže nehlásí.

Ačkoli skupina uživatelů, jež synchronizují data ze Stravy do Google Fit, patrně nebude příliš široká, určitě není zcela zanedbatelná. Výše uvedená chyba se přitom objevuje bez výjimky všem a někteří z nich se s problémy kolem synchronizace svěřili na diskuzním webu Reddit.

Čekání na řešení

Jeden z uživatelů nastínil sice poněkud krkolomné, ale přesto poměrně dobře fungující řešení: „Vzdal jsem se integrované synchronizace a koupil jsem si aplikace HealthSync a SyncMyTracks, každou za 2,99 dolarů. První slouží k synchronizaci Stravy a sport trackeru s Google Fit, druhá k synchronizaci GoogleFit se Samsung Health. Funguje jako mávnutím kouzelného proutku.“

V důsledku zablokování se aktuálně nesynchronizují informace o sportovních aktivitách mezi aplikacemi Strava a Google Fit. Někteří postižení uživatelé se pokoušeli problém vyřešit zrušením a následným udělením přístupu, nicméně i v takovém případě naráželi jen na chybové hlášení.

Redaktoři Android Police požádali o vyjádření k situaci Google i Stravu, odpovědi se však nedočkali. O několik hodin později proběhla aktualizace dokumentace podpory Stravy, kde se objevila zpráva potvrzující problém se synchronizací.

„Propojení Stravy se službou Google Fit se nyní prověřuje a očekáváme, že bude brzy schváleno. Jsme si vědomi problému, který brání synchronizaci aktivit Stravy se službou Google Fit. Bohužel neznáme konkrétní termín, kdy bude tato integrace opravena. Omlouváme se za nepříjemnosti a oceňujeme vaši trpělivost při řešení tohoto problému,“ uvádí v příspěvku zaměstnankyně Stravy.

Váš názor Další článek: Čína potvrdila první případ nákazy člověka ptačí chřipkou H10N3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,