Notebooky | Acer

Spojení notebooku a rychlých aut znovu na scéně: Acer Book RS vytvořili v Porsche Design

Před mnoha lety Acer spolupracoval se značkou Ferrari na designových herních noteboocích. Nyní se vrací ke spojení s jménem evokujícím automobilový průmysl a tentokráte jde o Porsche Design. 

Nový Porsche Design Acer Book RS je především prémiový stylový pracovní notebook. Díky tenkému celokovovému tělu s víkem displeje z přiznaných uhlíkových vláken notebook dosahuje hmotnosti 1,25 kg. 

Uvnitř najdeme procesory Core 11. generace s volitelnou grafikou GeForce MX350. Výdrž Acer udává až 17 hodin. 14" FullHD IPS displej slibuje přesné pokrytí sRGB a tenké rámečky.

Designový notebook doplní také myš, podložka, obal a taška ve sladěném designu. 

Protože Acer spojuje notebook od Porsche Design se záběry ikonických automobilů Porsche, je třeba připomenout, že design nenavrhovala automobilka, ale samostatné designové studio založené F.A. Porsche v roce 1972. To se specializuje na hodinky, elektroniku a módu, nikoli automobily.

Notebook přitom používá standardní technologie Aceru a rozmístění konektorů jako například Acer Swift 5. Tedy například vlevo stále najdete tenký konektor pro nabíjení, byť se notebook zvládne nabíjet přes USB-C nebo místo přihlašování obličejem dostanete čtečku otisků prstů v touchpadu.

V Evropě se notebook Porsche Design Acer Book RS začne prodávat v prosinci s cenami podle konfigurace, začíná se na 65 tisících.

Diskuze (1) Další článek: Fouknout, nabrat, zmizet. Sonda OSIRIS-REx odebrala vzorky z planetky Bennu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,