Speciál s hostem: Jak se dělá webhosting

IGNUM jako jeden z prvních nabídl hosting postavený na technologii Hyper-V. Jak dnes vypadá trh s doménami a jak se pracuje s MS technologiemi na té nejvyšší úrovni?

IGNUM je dnes trojkou na poli trhu s doménami, nabízí ale i klasický webový hosting a jako jeden z prvních také virtuální dedikované servery postavené na technologii Hyper-V od Microsoftu. Jak to celé funguje a proč si vlastně IGNUM vybral Microsoft s jeho novou technologii a nikoliv zaběhnutá řešení od VMware a dalších hráčů? Na to vše odpoví Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti IGNUM, kterého jsme si pozvali do našeho nedělního pořadu. Zároveň jsme navštívili technologické zázemí nové formy hostingu.

Nevíte, co je to Hyper-V? Přečtěte si naši reportáž z odborné konference Microsoft Technet 2009.

VIDEO: 1423 'Týden Živě: Jak se dělá webhosting'

Zajímáte se o tuzemský doménový a hostingový trh, ale Hyper-V není váš šálek kávy? Zapojte se příští týden do živé diskuze Marka Ernekera se čtenáři Živě.cz a položte mu otázku podle svého gusta.

Zajímavé hosty z oboru IT si budeme do studia zvát i nadále, již brzy se tak můžete těšit třeba na rozhovor se zástupci českého multimediálního hostingu StreamHosting, který se už podle názvu zabývá streamováním internetového videa do Flashe i Silverlightu.

Reportáž z návštěvy telehousu najdete v časopisu Computer.

stáhnout program Týden Živě Speciál II. (9,3 MB)


Týden Živě

Diskuzní videokomentáře redaktorů webů Živě.cz a MobilMania.cz, ve kterých rozebírají zajímavá témata týkající se počítačů, internetu, mobilních a jiných technologií. Videa můžete sledovat také na YouTube.

Diskuze (20) Další článek: Zprávy Živě: Týdenní souhrn novinek ze světa IT

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,