Notebooky | Acer | IFA 2016

Spadne vám brada: Predator 21X je herní notebook absolutně bez kompromisů, ovládá se očima a má zahnutý displej

  • Obří 21" displej a ještě k tomu zahnutý - v notebooku!
  • Dvojice GTX 1080 ve SLI, až 4TB SSD a Core i7 Kaby Lake, mechanická klávesnice a ovládání očima
  • Acer představil herní notebook, který nezná ústupky

Člověk by si myslel, že ho v oblasti notebooků snad už nemůže nic překvapit. Aceru se to ale povedlo. Právě na IFA 2016 představil herní notebook Predator 21X. První notebook s prohnutou obrazovkou. Ano, čtete správně. Navíc má mechanickou klávesnici, ovládání očima a nejvýkonnější herní hardware.

X21 (021).jpgX21 (031).jpg
Notebookový obr Predator 21X. Uvnitř má dvě grafiky a 21" displej je prohnutý

Ústupek? Sprosté slovo!

Predator 21X je herní notebook, u kterého inženýři zjevně dostali jednoduché zadání – dostaňte do něj všechno, co teď hráči chtějí, na cenu nehleďte. V otázce hardwarové výbavy je to stroj bez kompromisů, nicméně druhou stranou mince jsou rozměry a hmotnost. Je to přenosné monstrum, které sice můžete zavřít a někam převézt, ale na každodenní přenášení to rozhodně nebude.

638948035
Odhalení notebooku na tiskové konferenci v Berlíně. V porovnání s lidmi zde vynikne velikost Predatoru 21X

Základem je 21" ultraširoký displej s rozlišením 2560 × 1080 bodů technologie IPS v matném provedení a se zahnutím obrazovky. Daty ho krmí hned dvojice nejnovějších grafik Nvidia GeForce 1080 ve SLI, těm sekunduje nejnovější procesor Intel Core i7 sedmé generace Kaby Lake a 64 GB paměti RAM DDR4. Úložiště samozřejmě obstarávají SSD, můžete si jich dopřát až 4 TB. Samozřejmostí je možnost přetaktování.

X21 (051).jpgX21 (061).jpg
Chlazení obstarává pětice ventilátorů. Každý grafika si odfukuje teplo na svou stranu.

Celé to chladí propracovaný systém chlazení s pěti ventilátory, přičemž ten jeden uvidíte přímo nad klávesnicí, a to i se světelným podsvícením. Klávesnice se posunula až ke spodnímu okraji, k notebooku nicméně dostanete podložku pod zápěstí.

X21 (041).jpg X21 (011).jpg
Po zavření vznikne mezi klávesnicí a prohnutým displejem nemalý prázdný prostor a notebook je o to tlustší. Při celkových rozměrech je to už ale jedno...

Na cenu se raději neptejte

Klávesnice má vzhledem k velikosti celého notebooku standardní rozměry. Je mechanická s tlačítky Cherry MX a vysokým zdvihem. Blok numerického bloku lze vyjmout, obrátit a mít místo něj velký multidotekový touchpad. Spíš se ale očekává, že budete používat připojenou myš.

895675723
Na tiskovce prezentovaný odnímatelný numerický blok, který otočením proměníte ve velký touchpad

Hry však můžete ovládat i očima. Notebook má vestavěnou technologii Tobii. Podpora her už se trochu rozšířila, a tak si můžete dopřát nevšední herní zážitky. Kam se podíváte, tam zamíříte. Funguje to opravdu dobře, o čemž už jsme se mohli na několika veletrzích přesvědčit u prezentace samotné technologie.

Notebook půjde na trh ještě tento rok. Za kolik? To Acer raději neprozradil, ale v českých korunách to bude suma bezesporu šesticiferná.

Diskuze (45) Další článek: Google DeepMind pokračuje s působením ve zdravotnictví, chce pomoci s rakovinou hlavy a krku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,