Herní konzole | PlayStation | Sony

Sony ukončilo servis PlayStationu 2. Konzole je po 18 letech definitivně mrtvá

Život každé herní konzole jednou končí a ten patřící PlayStation 2 právě definitivně uhasl. Sony oznámilo, že zařízení už nebude poskytovat servis, jelikož mu k tomu dochází součástky. Zpráva přišla 18 let po uvedení PlayStation 2 na trh.

Firma to avizovala již na konci června. Tehdy japonským majitelům PlayStation 2 vzkázala, že je poslední možnost nechat si svá zařízení opravit, protože již moc dlouho to možné nebude. Zákazníci mohli zakázku vyplnit do konce srpna a do 7. září musí konzoli dopravit playstationové kliniky.

Nyní v tom samém oznámení stojí, že zakázky na opravu už společnost nepřijímá. Samozřejmě stále je možné nechat si PlayStation 2 opravit v nějakém soukromém servisu nezávislém na Sony, ale s absencí součástek ani tato možnost dlouho nepoběží. Z toho důvodu společnost rovněž uvedla, že některé opravy možná nebudou možné ani teď.

PlayStation 2 byl uveden na trh v březnu 2000. Jeho výroba trvala až do roku 2012, tedy ještě šest let po uvedení PlayStation 3. Šlo o enormní hit, zařízení se dodnes honosí titulem nejprodávanější konzole, která kdy existovala. Prodalo se jí přes 155 milionů kusů.

Už je to ovšem historie a nyní pohledy všech směřují k PlayStation 4 a očekávanému PlayStation 5. Milovníky starých herních pecek nicméně potěší, že v PlayStation obchodě je k dispozici mnoho titulů, které původně vyšly právě na PS2.

Diskuze (17) Další článek: HDR je krok správným směrem, chce to ale vhodnou obrazovku, hardware i obsah

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,




Aktuální číslo časopisu Computer

Jak používat VR k práci

Megatest 18 levných monitorů

Test lokátorů s Bluetooth

Průvodce nákupem RAM