Sony se chlubí: Prodali jsme 3 miliony systémů PlayStation VR

Ačkoli neustále panují debaty o využitelnosti virtuální reality a o tom, zda se nejedná jen o velkou bublinu, minimálně jeden systém se prodává solidně - PlayStation VR. Sony ve čtvrtek oznámil, že ke konci letošního července prodal již 3 miliony těchto herních systémů.

Na konci roku 2017 to byly 2 miliony, což znamená, poslední milion stihl prodat během posledních sedmi měsíců. K tomu prodal celkem 21,9 milionů PSVR her, což rozhodně není malé číslo.

Sony je prakticky jediný výrobce virtuální reality, který se s čísly pravidelně chlubí. Jak Oculus, tak HTC převážně mlčí, čímž naznačují, že prodeje nebudou závratné. Souvisí s tím pravděpodobně fakt, že ke spuštění PSVR člověk potřebuje jen PlayStation 4, který již mnoho lidí vlastní, zatímco u konkurenčních značek člověk vedle drahých brýlí potřebuje ještě velmi drahý počítač, jinak si nezahraje.

Podíl na tom bude mít také počet dostupných her na PSVR. Aktuálně jich je 340, přičemž člověk mezi nimi najde velké a známé značky. Sony svůj milník dokonce slaví oznámením vydání dvou nových her - boxovací hříčky Creed: Rise to Glory podle stejnojmenného filmu a sci-fi střílečky Evasion.

Sony rovněž uvedl jména nejprodávanějších her na PSVR. Dle očekávání je to The Elder Scrolls V: Skyrim VR následovaný PlayStation VR Worlds, Rec Room a Resident Evil 7 biohazard.

Váš názor Další článek: ITU představila pracovní skupinu Network 2030. Bude zkoumat, jak mají vypadat páteřní sítě, aby po 5G mohlo přijít 6G

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,