Snowden dnes po dlouhé době zamířil do práce. Spekuluje se o Vkontakte

Edward Snowden dnes pravděpodobně opět vyrazil do práce. Tentokrát však nebude zpracovávat analýzy pro NSA, ale poslouží jako technická podpora pro nejmenovaný velký ruský web. Informaci včera potvrdil jeho právní zástupce.

O jeho ruském zaměstnání se spekuluje delší dobu, už v létě se totiž na internetech mluvilo třeba o tom, že zamíří do největší původní ruské sociální sítě Vkontakte. Ta má v zemi velmi silné postavení a podobně jako Yandex vzdoruje Googlu, Vkontakte si drží velmi silnou pozici i přes pronikající globální Facebook.

Vkontakte.jpg'
Vkontakte, tedy VK.com, o sobě tvrdí, že je největší evropskou sociální sítí

Podle Business Insideru je Vkontakte nejpravděpodobnější nové působiště Snowdena i proto, že ostatní velcí uvažovaní hráči jako zmíněný Yandex a poštovní Mail.ru prý podobné hypotézy ostře odmítly, zatímco firma Vkontakte na otázku, jestli nezaměstnává právě Snowdena, odpověděla jen velmi vyhýbavě v tom smyslu, že nic podobného nebude komentovat.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že zaměstnavatel Snowdena pouze získá – jeho jméno mu přeci automaticky udělá reklamu, není to tak jednoznačné. Edward Snowden není inženýr jako každý jiný, ale především horké politicko-diplomatické téma, firma, která se přizná k jeho zaměstnávání, tak může mít problémy třeba na americkém trhu.

Diskuze (65) Další článek: FastShare – nejrychlejší služba ukládání a sdílení dat

Témata článku: , , , , , , , , , ,