Sociální sítě | Snapchat | Mobilní aplikace | Placení mobilem

Snapchat ruší svoji platební platformu Snapcash. Boj o přízeň ale nevzdává

Byly časy, kdy Snap, mateřská firma Snapchatu, doufala, že se stane velkým hráčem na poli mobilních plateb. I když to v jednu chvíli mohlo vypadat reálně, tyhle sny už se nikdy nenaplní. Snap oznámil, že svoji platební službu Snapcash na konci srpna ukončuje. Důvod neuvedl, ale dá se očekávat, že službu prostě už nikdo nevyužíval.

K definitivnímu konci Snapcash dojde 30. srpna letošního roku. Snap slibuje, že všichni zbývající uživatelé budou dostatečně informováni o změnách a veškteré informace najdou na stránkách podpory.

I když zpráva možná zklame pár jedinců, kteří si přes Snapcash občas pár korun poslali, dalo se čekat, že služba nebude mít dlouhé trvání. Nejen, že samotný Snapchat tápe s růstem a čím dál více jej drtí konkurence, ale i mezi mobilními platbami je těžké vydobýt si místo - hlavně vedle služeb jako jsou Venmo, Apple Pay, Google Play, Facebook atd. A zrovna u peněz mají lidé tendence dávat přednost zavedenějším značkám.

Začalo to přitom poměrně nadějně. Snap se rozhodl Snapcash spustit v roce 2014 ve spolupráci s finanční společností Square. Získal tak dobrou platební platformu, aniž musel sám cokoli vymýšlet, a Square se zas přiživil na známém jménu. Jenže byť celá věc funguje technicky dobře, časem z ní byla jen jedna obyčejná možnost ve velké říši mobilních plateb.

TechCrunch navíc píše, že Snapcash nabral na oblibě v temnějších vodách internetu, kde lidé často nabízejí erotický obsah výměnou právě za platby přes Snapcash. Pokud je to pravda, značce Snapchatu to rozhodně nepřidává.

I když ale platby nevyšly, Snapchat se nevzdává a neustále plánuje věci, které mají přilákat nové uživatele a zamezit odliv stávajících. Došlo k redesignu celé aplikace, plus se objevila druhá generace chytrých brýlí Spectacles. Zda to nějak Snapu pomohlo, se dozvíme 7. srpna, kdy společnost oznámí své poslední hospodářské výsledky.

Váš názor Další článek: Když se vám rozbije deska v novém MacBooku Pro, data na SSD už nejspíše nemáte šanci získat zpět

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,