Google Asistent | Lenovo | CES 2020

Smart Tab M10 Plus je tablet, který zastane roli chytrého displeje. Na jaře ho začne prodávat Lenovo

Na právě probíhajícím veletrhu CES samozřejmě nechybí ani čínské Lenovo, které zde představilo hned několik produktů. Jednou z novinek je tablet Smart Tab M10 Plus, který kromě obvyklých funkcí dokáže zastat roli chytrého displeje s integrovaným Asistentem Google.

Koncept chytrých displejů je ve své podstatě prostý: jedná se o zařízení, vybavené obrazovkou, připojením k internetu a podporou Asistenta Google. Uživatelé mohou takový přístroj ovládat hlasem, ten pak kromě hlasové odezvy dokáže zobrazovat informace na displeji.

Ambientní asistent

Tablet Lenovo Smart Tab M10 Plus navazuje na loňskou řadu produktů, přičemž zásadní novinkou je právě schopnost fungovat v režimu chytrého asistenta. Čínský výrobce tímto krokem reaguje na skutečnost, že většina tabletů je aktivně využívána pouhou jednu hodinu denně, proto mohou „ve volném čase“ zastávat další roli.

Součástí balení je nabíjecí stanice, ve které je zařízení umístěno ve svislé poloze. V tomto režimu pak pomocí dvou mikrofonu zachytává zvuk z okolí a v případě vyřčení klíčového slova aktivuje Asistenta Google. Pokud tablet nepoužíváte, automaticky se přepne do režimu digitálního fotorámečku.

Asistent Google funguje v takzvaném ambientním režimu, což je funkce, která byla poprvé představena v září loňského roku na veletrhu IFA. Jejím cílem je poskytovat speciální uživatelské rozhraní pro komunikaci s Asistentem a interakci s ním.

Lenovo Smart Tab M10 Plus

Z hlediska hardwaru je srdcem tohoto zařízení čtyřjádrový procesor MediaTek Helio P22T. Tomu mohou sekundovat dle zvolené verze buď 2, nebo 4 GB operační paměti. Pro aplikace a data bude připraveno interní úložiště s kapacitou 32, 64, nebo 128 GB.

LCD obrazovka s úhlopříčkou 10,3" nabízí rozlišení 1920 × 1200 obrazových bodů a poskytuje maximální jas 330 nitů. Z dalších parametrů zmiňme například akumulátor s kapacitou 5000 mAh, 8Mpx fotoaparát na zadní a 5Mpx na přední straně.

Novinka je určena pro použití v domácnostech s více členy – nativně podporuje více účtů a odemykání tváří pro každého uživatele. Rodiče pak jistě ocení dětský režim s celou řadou nastavení, včetně možnosti upozornění na nesprávné držení těla během používání. Cena za nejnižší verzi se 2 GB RAM a 32 GB interní paměti startuje na 189 amerických dolarech, což je v přepočtu asi 5170 Kč vč. DPH. Zahájení prodejů je plánováno na duben tohoto roku.

Váš názor Další článek: AMD Ryzen 4000 Mobile: 7nm čipy pro notebooky nabízí až 8 jader a výkonnou integrovanou grafiku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,