Sluchátka | Logitech

Sluchátka Logitech G Pro X Wireless se nezpožďují a fungují až na 13 metrů

Ze Švýcarska přiletěla nová bezdrátová sluchátka pro hráče. Logitech G Pro X Wireless slibují výborný zvuk, čistý záznam z mikrofonu a bezdrátový přenos, který se prý v kvalitě může měřit s kabelem.

G Pro X jsou na trh již rok v klasické kabelové verzi s 3,5mm jackem, novinka s označením Wireless se ale drátů vzdala ve prospěch technologie Lightspeed. Ta pracuje v pásmu 2,4 GHz stejně jako Bluetooth, ale na rozdíl od něj může fungovat s minimálním zpožděním signálu, takže se obraz a zvuk nebudou rozcházet. Logitech už stejné síťové řešení využívá také u klávesnic a myší.

Bluetooth u těchto sluchátek neexistuje ani jako volitelná možnost. Logitech tedy vždy vyžaduje, abyste si do počítače vložili speciální USB dongle a nainstalovali také obslužný software. Ten G Pro X Wireless dodá virtuální 7.1 zvuk DTS Headphone:X 2.0 a umožní lépe nastavit mikrofon značky Blue včetně aplikování různých filtrů.

Ve sluchátkách najdeme 50mm měniče, mušle jsou z paměťové pěny a potažené koženkou. Tu najdeme i na hlavovém mostu, který by měl být bytelný ocelový. Komu koženka nevyhovuje, v balení jsou i semišové náušníky.

Logitech G Pro X Wireless se nabíjejí pomocí USB-C (v balení je 180cm kabel) a podle výrobce vydrží hrát více než 20 hodin při nastavení poloviční hlasitosti. Tu lze regulovat na jedné z mušlí. Dosah bezdrátového signálu je až 13 metrů. Hmotnost sluchátek činí 370 g.

Novinka Logitechu se začne prodávat v srpnu za doporučenou cenu 5500 Kč. Klasická kabelová varianta G Pro X se stejnými vlastnostmi se dá koupit od 3000 Kč. Ta už ale mají velkou konkurenci u jiných značek. Bezdrátové modely s minimální latencí jsou však pořád vzácnost.

Diskuze (4) Další článek: Dosluhující Boeing 747 ještě ožije. Rolls-Royce mu namontuje pátý motor

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,