Microsoft | Windows 11 | Windows Update

Slabý herní výkon už nebrání v distribuci nových Windows 11. Funguje i oboustranný tisk

Řízená distribuce ovlivňuje, kdo už (ne)může přejít na nové Windows. Před pár týdny Microsoft vydal Windows 11 ve verzi 22H2, které jsou pro uživatelky a uživatele původních Jedenáctek velice žádoucí. Vývojový tým postupně odstraňuje překážky bránící možnosti upgradovat.

Pozitivní zpráva se týká herních počítačů. Ve Windows 11 22H2 utrpěla plynulost, hry se lidově řečeno cukaly. Nebo nedosahovaly tak vysokých počtů snímků za sekundu jako dřív. Mohly za to omylem zapnuté vývojářské funkce pro ladění výkonu, které ovšem na spotřebitelských počítačích nikdy zapnuté být neměly.

Není ještě všechno zelené (či spíše plynulé), Redmondští nicméně postupně odstraňují virtuální brzdu s identifikačním číslem 41990091, která na dotčených počítačích dosud bránila instalaci verze 22H2. Stále je aplikována, ale týká se již jen úzkého okruhu dotčených her a aplikací, které Microsoft nejmenuje.

Příčinu výrobce rovněž nekonkretizuje. Pokud jste ještě neupgradovali, své štěstí můžete zkusit ve službě Windows Update.

windows 11 dva starty (2).png

V listopadu Redmondští plně vyřešili jiný a potenciálně závažnější problém, protože tisk představuje běžnou úlohu nejen v domácnostech, ale také ve firmách. Za určitých okolností operační systém nedokázal změnit nastavení tiskárny, takže jste byli odkázáni na výchozí konfiguraci.

Mimo váš dosah zůstaly funkce jako oboustranný tisk, výběr formátu papíru nebo vyšší rozlišení. Týkalo se to tiskáren používajících ovladače Microsoft IPP Class Driver či Universal Print Class Driver. Virtuální brzda s identifikátorem 41332279 byla stažena v první půlce listopadu.

Pokud upgradu bránil právě tenhle problém, Windows Update vám již pravděpodobně přechod na verzi 22H2 nabídl.

Zdroje: Windows release health / Microsoft Learn

Diskuze (14) Další článek: Kolik bude stát 6GHz procesor Intel Core i9-13900KS? O čtvrtinu víc než standardní verze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,