Skype | Instant Messaging

Skype žije a bojuje proti konkurenci videohovory bez registrace. Funkci nazval Meet Now

Skype o sobě dává vědět a zavádí „novou“ funkci Meet Now. Ta umožňuje založit skupinový videohovor bez registrace a instalace pluginů či aplikací. Funkce byla dostupná již dříve, nyní ji ale firma dává název a propagaci.

V aktuální době prudce roste popularita většiny aplikací a služeb pro videohovory. Nejvíce se daří aplikaci Zoom, rostou ale i Hangouts Meet od Googlu či Microsoft Teams. Zároveň zde ale stále existuje starý Skype, který o sobě dává vědět novou funkcí. O možnosti videokonferencí bez registrace a stahování jsme psali už v březnu, nyní ale dostává název – Meet Now.

Služba přitom funguje jednoduše. Na stránce www.skype.com/cs/free-conference-call/ si vygenerujete odkaz, skrze který se mohou účastníci přihlásit do skupinového hovoru. Na počítači není třeba žádná instalace, na telefonu je nutné mít aplikaci Skype – nemusíte se ale do ní registrovat.

Nově se ale rozšířila i do klasické desktopové aplikace, kde je možné odkaz vytvořit a sdílet přímo v rámci Skypu. Ten tak dohnal konkurenty, kteří fungují na stejném principu.

Jak si zapnout rozmazání pozadí na Skypu?

Zdroj: Mashable

Diskuze (8) Další článek: Školní atlas v digitální podobě: Mapy.cz mají mapu světa se spoustou zajímavých dat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,