Microsoft | Skype | Instant Messaging

Skype se naučil zoomovat. Malá písmenka na sdílených obrazovkách už nebudou problém

Zřejmě poslední letošní aktualizace Skypu přidává užitečnou funkci přibližování textu a grafiky na sdílených obrazovkách. Jsou-li špatně vidět, obraz nemusí zvětšovat ten, kdo jej sdílí, ale zoom může ovládat uživatel v pozici diváka. Sdílející o tom ani nemusí vědět, hovor to nijak nepřeruší.

Funkce je zatím dostupná jen ve webovém Skypu a aplikacích pro desktopy, přestože by užitečná byla i na mobilech a tabletech, kde budou písmenka na sdílených obrazovkách titěrná.

Zoomovat se dá třemi způsoby. V pravém dolním rohu obrazovky je tlačítko, pomocí něhož lze zvolit přiblížení v několika krocích od standardního 1× po 3×. Funguje ale také zvětšení pomocí gest na touchpadu (stažení/roztažení prstů) a klávesové zkratky Ctrl + kolečko myši (Windows, Linux) nebo Cmd + kolečko myši (Mac).

SCR-20211228-ct4-2.pngSCR-20211228-ct4.png
Zoomování v novém Skypu

Jde o další v sérii novinek, kterými chce Microsoft ze Skypu udělat komunikátor, který si uživatelé opět zamilují. Ač už to vypadalo, že postupně skončí ve prospěch Teams, firma letos překvapivě oznámila velký redesign a kopec nových funkcí.

Diskuze (3) Další článek: Na cestě jsou první SSD pro PCIe 5.0. Rychlosti dosahují až 14 GB/s

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,