Apple | Hry | Rozšířená realita

Skvělá ukázka hry pro rozšířenou realitu: Street Fightera si můžete zahrát na stole i na ulici

Knihovna ARKit pro iOS 11 od Applu umožnila tvůrcům aplikací a her velmi snadno využít možnosti kamer pro rozšířenou realitu. Nemusí totiž řešit samotnou technologii rozpoznávání obrazu, ale soustředí se na samotný obsah.

Ukázek už jsme si představili několik, tentokrát se objevil velmi zajímavý prototyp hry, kterou zná asi každý – Street Fighter, ve které proti sobě bojují dva soupeři pomocí různých úderů.

Vývojář Abhishek Singh vytvořil kopii této hry v rámci jednoduché 3D grafiky, kde jsou sice dvě bojující postavy, ale žádné pozadí ani podlaha. Veškerý boj se totiž odehrává přímo v reálném okolí, alespoň tak to lze vidět na displeji iPhonu nebo iPadu. Je přitom jedno, jestli se jedná o menší stůl, podlahu nebo ulici venku. Velikosti postav se dokáží přizpůsobit, takže může jít blíže a zjistit, že se jedná o miniaturního bojovníka, nebo naopak obřího svalnatce.

Tvůrce plánuje naprogramovat i multiplayer, tedy že by se lidé mohli takto potkat třeba na ulici a přímo na ní tímto způsobem hrát proti sobě. Zatím ale není jasné, jestli se Street Fightera pro rozšířenou realitu dočkáme. Vývojář totiž zatím řeší licenční práva od společnosti Capcom, což určitě nebude nic jednoduchého. Lze tak spíše očekávat, že se dříve na trhu objeví podobné AR bojovky s novou značkou.

Diskuze (3) Další článek: Nový hybridní solární článek dokáže proměňovat v energii i dešťové kapky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,