Google | Chytrá domácnost | Google Asistent

Škoda, že žijeme ve špatné části světa. Google Duplex míří i na chytré displeje

Google Duplex je služba navázaná na Asistenta. Ten vás může třeba objednat u kadeřníka či zarezervovat stůl v restauraci, samozřejmě pouze za předpokladu, že žijete v podporované zemi. Nyní se tato funkce z telefonů rozšiřuje i o chytré displeje.

V rámci moderních technologií se čím dál více rozevírají nůžky mezi anglicky hovořícími státy a zbytkem světa. Nejvíce to jde vidět právě mezi chytrými asistenty a je poměrně jedno, zda se jedná o Google, Alexu či Siri. Spousta funkcí je totiž navázána na konkrétní služby v daném místě, takže je nelze jednoduše aplikovat jinde.

Jak funguje Google Duplex? Podívejte se na ukázku:

Jednou z takových je právě Google Duplex, který má ještě jazykovou překážku. V základu totiž funguje tak, že Asistentovi dáte pokyn Zamluv mi stůl v restauraci XYZ na zítra pro 4 lidi. On na pozadí do podniku zavolá a vše domluví, načež pošle na telefon notifikaci o (ne)úspěchu. Angličtinu zvládá již perfektně, dalšími jazyky se ale zatím plynně mluvit nenaučil.

Dalším omezením byla nutnost telefonu, ze kterého se příkaz vyvolal. To se ale nyní mění a nově bude možné v rámci USA zamluvit stůl v restauraci i přes chytrý displej s Asistentem.

Google nedávno redesignoval rozhraní svých chytrých displejů:

Zdroj: 9toGoogle

Diskuze (8) Další článek: Ráj to na pohled. Tipy na krajinnou fotografii s mobilem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,