Ohebný displej

Skládací Mate X se začíná prodávat v dost nevhodnou dobu. Huawei doporučuje, abyste displej v zimě raději neohýbali

Huawei začne v pátek prodávat svůj ohebný telefon Mate X. Zatím jen v domovské Číně, ale i tam aktuálně začíná zima a výrobce tak přišel s netradičním upozorněním - inovativní ohebný displej telefonu byste neměli ohýbat, pokud bude venku příliš chladno. Konkrétní kritickou hodnotou je -5° C, poté už je vážné riziko poškození displeje. Na omezení výrobce upozornil web GizChina.

Kvůli technologii ohebného displeje se nasazení na trh dlouho odkládalo, ať už u Samsungu a jeho modelu Fold, tak také u telefonu Huawei Mate X. Původně měly telefony přijít do prodeje už na jaře, což by z hlediska „zimního omezení“ byla přece jen vhodnější doba. Teď před zimou tento technologický nedostatek vynikne daleko zřetelněji. 

Telefon by měl ale i nadále fungovat a pokud byste potřebovali telefon používat i venku během zimního období, musíte si prostě vystačit jen s jeho zavřeným stavem. Mate X má displej zvnějšku, tak to jde. 

Huawei Mate X se začne prodávat za cenu 16 999 juanů, což je v přepočtu 56 tisíc korun. Kdy a zda vůbec dorazí i na český trh zatím není jasné. 

Diskuze (19) Další článek: SpaceX vypustilo dalších 60 satelitů pro internet Starlink. Příští rok jich bude už několik tisíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,