Sizer: Změna okna podle zadaného rozlišení

Tvoříte webové stránky nebo různé aplikace a je tak pro vás důležité vědět, jak bude váš produkt vypadat při různém rozlišení obrazovky? Sizer vám pomůže rychle, efektivně a zdarma.

Sizer je miniaturní utilitka s jedinou funkcí, která je ovšem pro určitý segment uživatelů velice užitečná. Během pár kliknutí myši si můžete s její pomocí vyzkoušet, jak bude vypadat webová stránka v prohlížeči na monitoru s menším rozlišením, nebo jakou podobu a rozvržení bude mít aplikace, kterou vytváříte, na širokoúhlém displayi. Její hlavní výhodou je prakticky nulová zátěž systému a rychlost použití i práce s ní.

Malá ikona a okno s nastavením

Po instalaci a spuštění o aplikaci téměř nevíte. Symbolizuje ji pouze nenápadná ikona v systémové liště. Poklepáním na ní dojde k otevření jediného a primárního okna programu, které symbolizuje jeho nenáročné nastavení. Naleznete zde seznam, jehož položky jsou tvořeny různými rozlišeními obrazovky, resp. vybraného okna aplikace. Tento seznam lze pochopitelně modifikovat, takže sem přidáte přesně takový poměr číslic, jaký potřebujete ke kontrole.

sshot-1.png 
Ikonka aplikace.

Kromě toho je možné v nastavení ještě upravit, zda má dojít přesunu okna některým směrem při jeho zvětšení či zmenšení (k levému kraji, zůstat v centru, přemístit na předem definovanou pozici…) a to je v podstatě vše důležité. Nějaké nastavení vzhledu či určení chování aplikace je u této miniatury zbytečné, nedůležité a vlastně by jen překáželo. Pokud tedy máte jasně definované rozlišení, tak už do útrob programu vůbec nemusíte vcházet.

sshot-2.png 
Nastavení Sizeru.

Dva kliky a je hotovo

Celé ovládání pro změnu velikosti okna probíhá velice jednoduše. Postačí pravým myšítkem kliknout na rám okna aplikace, čímž dojde ke klasickému vyjetí nabídky s možností pro přesun, minimalizaci, maximalizaci i zavření okna. Zde je najednou přidaná i možnost Resize, která v podnabídce předloží v nastavení vytvořený seznam jednotlivých rozlišení.

sshot-3.png 
Výběr rozlišení okna prohlížeče.

Kliknutím na některé dojde k okamžitému transformování okna do těchto parametrů a do toho umístění, které bylo v nastavení rovněž zadáno. V něm si pak můžete prohlédnout náhled webové stránky, rozložení ovládacích prvků v aplikaci atd. Nic víc, nic míň. Malé, nenáročné, jednoduché, rychlé a zdarma.

sshot-4a.png sshot-4b.png sshot-4c.png
Rozdíly při různých rozlišeních.
 

stáhnout program Sizer 3.33 Licence: freeware, 153 kB
Autor: Brian Apps
Web programu: www.brianapps.net


Diskuze (4) Další článek: Google Apps snižuje počet schránek na deset

Témata článku: , , , , ,