Apple | Siri

Siri má podle Applu půl miliardy uživatelů. Více, než Google Asistent či Alexa

Apple v nedávné zprávě s představením data prodeje svého reproduktoru HomePod odhalil i jedno velmi zajímavé číslo týkající se počtu uživatelů digitální asistentky Siri. Těch je prý již půl miliardy. Informoval o tom web Apple Insider.

Firma bohužel nespecifikovala, jak se k počtu uživatelů dobrala. Není tedy jasné, zda se jedná o aktivní uživatele na týdenní či měsíční bázi, či všechny, kteří alespoň jednou Siri spustili. Teoreticky se navíc může jednat o všechny, kteří asistentku využili od doby jejího uvedení v roce 2011, což ale není příliš pravděpodobné. Tak jako tak ale čísla ukazují, že Apple má poměrně velký náskok oproti konkurenci.

Srovnání je možné s největším konkurentem, Google Asistentem. Internetový gigant se totiž nedávno pochlubil, že je dostupný na více než 400 milionech zařízení (tedy ne aktivně používaný). Zato Alexa od Amazonu se musí spoléhat pouze na prodeje zařízeních jako je Amazon Echo a i když se podle posledních zpráv prodávají velmi dobře, stovky milionů to stále nejsou.

Apple sice přichází se zařízením chytrého domácího reproduktoru nejpozději, přesto mohou být jeho služby navázané na asistentku Siri ve finále nejpoužívanější.

Takto vypadá reproduktor Apple HomePod:

Diskuze (5) Další článek: YouTube podkuřuje hudebníkům. Ti na oplátku nesmí službu kritizovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,