Instagram

Šikanu na síti dokáže detekovat softwarový robot. Instagram ho nasadil do ostrého provozu

S dalším způsobem, jak omezit nepřátelské chování na své síti, přišel tento týden Instagram. Oznámil, že začal používat technologii strojového učení pro automatické detekování možné šikany na fotografiích a v textu. Jakmile algoritmus potenciálně závadný obsah zachytí, odešle ho reálnému člověku, který věc vyhodnotí.

„Kyberšikana je komplexní a víme, že musíme udělat více, aby se přestala na Instagramu šířit,“ vysvětloval v blogovém příspěvku Adam Mosseri, nový šéf sítě, který nastoupil poté, co se koncem září původní zakladatelé rozhodli odejít. Jde o první oficiální oznámení Mosseriho v jeho nové roli.

Algoritmus, který Instagram používá, by měl být schopný zachytit takové projevy jako jsou útoky na vzhled člověka nebo vyhrůžky na zdraví. Jako potenciálně závadná může být vyhodnocena například fotografie, na které bude porovnání člověka s někým jiným v negativní formě.

Další novinkou, kterou Instagram plánuje, je funkce nazvaná „Kindness Camera Effect“, což by se dalo přeložit jako „efekt kamery pro laskavost“. Každý uživatel, který sleduje na síti americkou herečku Maddie Zieglerovou, bude mít efekt automaticky dostupný při fotografování. V selfie módu se na obrazovce objeví srdíčka a v klasickém módu bude fotografie doplněna o laskavé komentáře v několika světových jazycích.

V USA velmi populární mladá herečka se stala patronkou této akce, která má za cíl motivovat uživatele publikovat více pozitivních příspěvků a vyjadřovat vůči ostatním laskavost.

Vertikální videa budou standard. Smiřte se s tím

Diskuze (5) Další článek: ELONOVINKY: Co dokáže autopilot v elektromobilech Tesla

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,